Teksten herschrijven: Herschrijf tekst eenvoudig met behulp van AI

Als je wel eens teksten schrijft, dan herken je dit ongetwijfeld. Je tekst oogt niet origineel of professioneel genoeg. Hierdoor wil je de tekst herschrijven, maar dit kost veel tijd of het ontbreekt aan inspiratie om dit op een goede manier te doen.

Geen zorgen, je bent zeker niet de enige! Ook hoef je je echt geen uren meer blind te staren op je tekst, op zoek naar een beter geformuleerde versie.

Maar hoe kun je dan eenvoudig teksten herschrijven tot nieuwe, originele en professionele teksten?

Met AI natuurlijk! In dit artikel leggen wij je uit hoe je je teksten kunt herschrijven in een handomdraai.

Voor wie is teksten herschrijven van toepassing?

In principe is het herschrijven van teksten voor iedereen van toepassing die teksten schrijft. We begrijpen dat dit nog wat vaag klinkt, dus zullen we er iets dieper op ingaan. Hieronder vind je enkele doelgroepen voor wie teksten herschrijven enorm belangrijk is.

Als eerste is het herschrijven van teksten erg handig voor content creators. Dit geldt met name voor content waar veel tekst bij zit, maar ook voor het schrijven van een script voor een video kan dit enorm handig zijn. Zo weet je zeker dat je originele content hebt.

Daarnaast is het herschrijven van teksten erg handig voor mensen die zich bezighouden met marketing. Soms heb je namelijk een briljant idee, maar weet je niet zo goed hoe je dit origineel verwoord. Een herschreven tekst kan dan net zijn wat je zoekt.

Vanzelfsprekend is het ook handig voor tekstschrijvers, ofwel copywriters. Als je veel schrijft, loop je wel eens tegen een blokkade aan. Je weet niet meer waar je over moet schrijven bijvoorbeeld. Dan kan het herschrijven van teksten tot nieuwe creatieve ideeën leiden.

Tot slot kan het enorm handig zijn voor studenten. Als student moet je altijd wel verslagen of onderzoeken schrijven. Hierbij baseer je je vaak op bestaande teksten. Om jouw tekst origineel te laten lijken, is herschrijven een goede optie.

Waarom zou je teksten herschrijven?

Het herschrijven van teksten is van groot belang. Er is namelijk altijd behoefte aan originele teksten en content. Als je teksten schrijft die erg lijken op plagiaat, dan zul je nooit echt je doelgroep bereiken. Mensen prikken hier namelijk doorheen.

Ook voor studenten is het enorm belangrijk om teksten te herschrijven. Zodra je een verslag of onderzoek inlevert, wordt dit gecontroleerd op plagiaat. Scoor je hoog op plagiaat? Dan scoor je zeker geen voldoende.

Er zijn natuurlijk nog meer redenen te verzinnen om teksten te herschrijven, maar eigenlijk komt het altijd op hetzelfde neer. Teksten moeten origineel zijn om iets op te leveren. Om die reden is het herschrijven van teksten van groot belang.

De 3 beste AI-tools voor teksten herschrijven

Het is nergens voor nodig om uren te gaan zitten blokken om je tekst te verbeteren. Ook hoef je echt geen dure expert in te huren om je tekst na te lopen. We leven in 2024 en dat houdt in dat je hier perfect AI voor in kan zetten.

Er zijn genoeg AI-tools op de markt die jouw teksten kunnen herschrijven. Om je niet te lang te laten zoeken naar de juiste AI-tool, hebben wij de beste 3 voor je op een rij gezet.

1. Paraphraser.io

Teksten herschrijven (2)

Deze tool is volgens ons de beste optie om een tekst te herschrijven. Kan ook niet anders met zo’n naam natuurlijk.

Paraphraser.io is een AI-tool die zich hoofdzakelijk richt op het herschrijven, ofwel parafraseren van teksten. Buiten dat kan de tool ook een afbeelding omzetten in tekst. Hierdoor is Paraphraser.io uitermate geschikt voor het herschrijven van teksten.

Je plakt eenvoudig je tekst in deze tool, of je kiest een bestand met tekst wat je wil herschrijven. Vervolgens kies je een schrijfstijl en druk je op “Parafraseer het”.

In luttele seconden komt er een herschreven tekst uitrollen, in de gekozen stijl. Deze tekst is over het algemeen plagiaatvrij. Mocht je hierover twijfelen, dan kun je de tekst in de Plagiaat Checker van Paraphraser.io stoppen om het te controleren.

2. TextCortex

Teksten herschrijven (3)

Met deze AI-tool kun je in principe hetzelfde als met de eerder genoemde AI-tool. Je upload je tekst en geeft aan in welke stijl het herschreven moet worden.

Met TextCortex kun je er ook voor kiezen om teksten te versimpelen, uit te breiden of samen te vatten. Dit valt niet helemaal onder herschrijven, maar kan bij tijd en wijle behoorlijk handig zijn.

Daarnaast kun je met TextCortex ook teksten schrijven vanaf 0. Met deze AI-tool kun je dus veel meer dan alleen maar herschrijven!

3. QuillBot

Teksten herschrijven (4)

Ook QuillBot kan uitstekend teksten herschrijven. Het enige nadeel van QuillBot is dat je voor de meeste functies moet betalen. Maar mocht je ervoor betalen, dan krijg je hiervoor wel echt een topklasse herschrijf AI-tool terug.

Buiten herschrijven, kun je natuurlijk nog veel meer met QuillBot. Je kunt met deze AI-tool ook teksten schrijven, vertalen, grammatica controleren, citaten genereren en meer.

Wat ons betreft is QuillBot een uitstekende allround AI-tool op het gebied van teksten. Dus mocht je op zoek zijn naar een AI-tool die je op meerdere gebieden kan helpen met het verbeteren van je teksten, dan raden we QuillBot zeker aan!

Bespaar tijd en gebruik AI voor teksten herschrijven

Het moge duidelijk zijn dat originele teksten van groot belang zijn, voor welk doeleind dan ook. Het schrijven van originele teksten is niet voor iedereen even makkelijk, en dus is het herschrijven van teksten heel belangrijk.

Tegenwoordig is het niet meer nodig om veel tijd en geld kwijt te zijn aan het herschrijven van teksten. Met de komst van AI is dit een fluitje van een cent geworden. De uren van blokken op teksten zijn hiermee verleden tijd.

Dus twijfel niet langer als je een tekst wil herschrijven en ga aan de slag met AI. Gebruik hierbij vooral de bovengenoemde AI-tools. Je zal merken dat de kwaliteit van deze herschreven teksten van het hoogste niveau zijn!