Stem klonen met AI: Dit zijn de beste tools om een stem te klonen!

Een stem klonen met AI wordt steeds populairder. Sterker nog, het is één van de meest populaire toepassingen van AI. Het klonen van stemmen is niet alleen grappig, maar ook ontzettend handig voor heel veel mensen en bedrijven.

Nu is natuurlijk de vraag: wat is de beste tool voor een stem klonen met AI?

In dit artikel geven we je onze top 5 AI-tools voor het klonen van een stem. Voor we daar naartoe gaan, leggen we je ook nog een aantal belangrijke dingen uit over een stem klonen met AI.

Lees snel verder om alles te weten te komen, of ga direct naar de 5 beste AI-tools voor stemmen klonen.

Hoe werkt een stem klonen met AI?

Net als bij alle andere toepassingen, gebruikt AI (veel) data om tot een uitkomst te komen. In dit geval gaat het om data uit audiobestanden.

Deze data wordt gebruikt om de kenmerken van een stem vast te stellen. Denk hierbij aan de toon, uitspraak en intonatie. Om hiertoe te komen, splitst AI de audiofragmenten op in individuele geluidsgolven.

Vervolgens gaat AI, met behulp van Machine Learning, de stem namaken. Dit vereist nogal geavanceerde algoritmes, zodat alle elementen van de stem nauwkeurig nagebootst kunnen worden.

Nu heb je een model getraind, wat in staat is om woorden uit te spreken die klinken alsof ze door een specifiek mens worden uitgesproken. Zelfs als deze persoon de betreffende tekst nog nooit uitgesproken heeft.

Doordat je een model traint op basis van iemands stem, zal de stem altijd menselijker klinken dan een traditionele computer stem.

Waar worden gekloonde stemmen voor gebruikt?

Een gekloonde stem kan voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Content. Door een stem te klonen, kun je iets inspreken voor content, zonder dat je zelf nog tekst in hoeft te gaan spreken. Dit scheelt tijd en laat de content toch menselijk lijken.

Entertainment. Met een gekloonde stem kun je een personage creëren voor in een film of serie. Het scheelt dat je nu niet langer iemand in hoeft te huren om de teksten van een personage in te spreken.

Audioboeken. Je kunt een boek (laten) schrijven en deze vervolgens in laten spreken met je eigen stem, zonder dat je een heel boek in hoeft te spreken. Dit scheelt veel tijd en je hoeft geen eventuele andere sprekers meer in te huren.

Hulpmiddel. Mensen die niet (meer) kunnen praten kunnen hun stem klonen met AI. Zo kunnen ze gewoon opschrijven wat ze willen zeggen en AI het laten uitspreken. Op deze manier kan iemand zonder spraak zich toch laten horen.

Spraak assistenten. We kennen inmiddels allemaal Siri of Alexia wel. Stel nu dat je een wat persoonlijkere spraak assistent wil ontwikkelen, dan kan dat op deze manier. Door een gewenste stem te klonen met AI, kan een spraak assistent een stuk vertrouwder aanvoelen.

Tips om zo goed mogelijk een stem te klonen met AI

Om een zo goed mogelijke kloon te maken van een stem hebben we een paar tips voor je.

Om te beginnen is het belangrijk om de stem op te nemen in een stille omgeving. Op deze manier kan AI beter alle belangrijke elementen uit de stem halen en deze klonen. Als er andere geluiden hoorbaar zijn in het audiobestand, leidt dit vaak tot minder goede klonen.

Zorg ervoor dat de input vanuit het audiobestand lang genoeg is. De meeste AI-tools hebben aan een fragment van 30 seconden genoeg om een stem te klonen. Echter, voor een beter resultaat wil je een langer audiobestand gebruiken.

Tot slot kan het handig zijn om veel verschillende woorden te gebruiken. Hierdoor kan AI je uitspraak en intonatie beter inschatten en tot een betere kloon komen.

Het klonen van de stem zal wel meer tijd kosten als je grotere audiobestanden gebruikt. Dit is het meer dan waard. Je zal namelijk een zo goed mogelijke kloon van je stem krijgen, die je overal perfect voor kan gebruiken.

De 5 beste tools voor een stem klonen met AI

Er zijn behoorlijk wat AI-tools op de markt een stem mee te klonen. Hieronder vind je de 5 beste tools voor een stem klonen met AI, gebaseerd op onze eigen ervaringen.

1. PlayHT

Stem klonen met AI (2)

Dit is één van de beste AI-tools op de markt voor alles omtrent AI stemmen en dus ook voor het klonen van een stem met AI.

Je kunt bij PlayHT veel en grote audiobestanden aanleveren en de AI-tool vervolgens een grondige analyse laten doen van je stem. Dit is zeer waarschijnlijk de reden dat de resultaten zo ongelofelijk goed zijn.

PlayHT ontwikkelt continu door en blijft daardoor een belangrijke speler op het gebied van stemmen klonen. Zo is het inmiddels mogelijk om aan de slag te gaan met AI-stemmen in meer dan 100 talen en dialecten.

Je kunt PlayHT ook nog eens gratis proberen. Wat ons betreft is er dus geen enkele reden om deze AI-tool niet eens te gaan proberen.

2. Speechify

Stem klonen met AI (3)

Met Speechify kun je de stem van veel bekendheden gebruiken om je tekst uit te laten spreken. Maar dat is niet het enige. Je kunt ook hier een stem klonen met AI.

Het is kinderlijk eenvoudig in gebruik. Je upload een audiobestand of je spreekt ter plekke iets in via je computer. Vervolgens laat je dit uploaden via de tool. Hierna analyseert Speechify de stem. Het detecteert ook automatisch de taal waarin gesproken wordt.

Vervolgens heb je een kloon van je stem en kun je deze direct gebruiken. Je hoeft alleen maar tekst in te geven en deze wordt direct uitgesproken door de kloon van je stem.

Ook deze AI-tool is weer gratis te gebruiken. Het beschikt over meer dan 40 talen en je kunt direct aan de slag met de kloon van je stem. Het is wat ons betreft dus zeker de moeite om Speechify eens uit te proberen!

3. Descript

Stem klonen met AI (4)

Deze AI-tool is meer dan alleen een tool voor het klonen van stemmen. Descript is in de basis een AI-tool om video’s mee te maken en bewerken. Nu is een stem vaak cruciaal in een video, dus levert Descript ook een functie om stemmen te maken of klonen.

Ook bij Descript kun je een audiobestand uploaden, deze laten analyseren en vragen om er een kloon van te maken. Zo kun je ook via deze AI-tool eenvoudig een stem klonen met AI.

Als je erop uit bent om een gekloonde stem toe te passen in een video, dan is Descript fantastisch. Je kunt de gekloonde stem namelijk direct tekst laten uitspreken voor in je video.

Uiteraard kun je ook Descript gratis gebruiken. Het stukje stemmen klonen is misschien iets minder uitgebreid dan in de eerder genoemde tools, maar is zeker de moeite om eens gratis te proberen!

4. Fliki

Stem klonen met AI (5)

We vinden Fliki een hele goed en prettige AI-tool voor het maken van video’s. Nu beschikt Fliki, net als Descript, over een onderdeel waarmee je een stem kan klonen met AI.

Zoals eerder uitgelegd, spreekt een goede stem een belangrijke rol in video’s. Als je een goede stem hebt en deze wil klonen om te gebruiken in een video, dan is Fliki de perfecte AI-tool voor jou.

Binnen een paar minuten kun je Fliki een stem laten klonen. De kwaliteit van deze kloon is prima. Bovendien kun je deze dus direct gebruiken in je video, zodat je direct een gepersonaliseerde video hebt.

Vanzelfsprekend biedt ook Fliki een gratis optie aan. Ideaal dus om eens te kijken of dit helemaal bij je past. We raden je dan ook zeker aan om eens een kijkje te nemen bij Fliki.

5. LOVO

Stem klonen met AI (6)

Tot slot raden we je LOVO aan. Deze AI-tool is helemaal gericht op AI-stemmen. LOVO biedt verschillende, hyperrealistische stemmen aan op basis van AI. Deze stemmen zijn bijzonder indrukwekkend om naar te luisteren.

Buiten dat kun je natuurlijk ook een stem klonen via LOVO. Je kunt gewoon tegen je telefoon of computer praten en de AI-tool een kloon laten maken van je stem. Dit maakt het erg makkelijk in gebruik.

Je kunt een hele lijst aan stem klonen maken als je wil. Dit is eenvoudig te doen en je kunt ze allemaal opslaan in je account. Voer vervolgens wat tekst in en kies de gewenste stem en je zal horen dat de kloon behoorlijk realistisch klinkt.

Tot slot is ook LOVO gratis te proberen. Kortom, geen enkele reden om LOVO over te slaan. We raden je zeker aan om eens een kijkje te nemen bij LOVO.