Goedkoop een website laten maken: Een fluitje van een cent met AI

Vandaag de dag wordt alles steeds meer gedigitaliseerd. De meeste mensen die iets zoeken of willen weten, gaan eerst naar Google. Daar vullen ze een zoekopdracht in en klikken ze een relevante website aan, op basis van wat Google ze laat zien.

Kortom, als je wil dat mensen jouw website weten te vinden, moet je goed scoren in Google. Daarvoor heb je een website nodig. Bij voorkeur een goede en professionele website.

Maar hoe kom je aan een goede en professionele website zonder al te veel geld uit te geven?

Het antwoord is simpel: goedkoop een website laten maken. En nee, dit laat je vandaag de dag niet meer doen door een mens, maar door AI. Iedereen kan namelijk, in een handomdraai, een goede en professionele website maken met AI.

Wil jij weten hoe je dat doet? En ook waar je dat doet? Lees dan snel verder!

Waar moet een website in de basis aan voldoen?

Laten we bij het begin beginnen. In de basis moet een website aan een aantal belangrijke dingen voldoen.

Om te beginnen moet de naam van de website, de domeinnaam, aansluiten bij de inhoud van de website. Als dit niet zo is, dan is dit verwarrend voor Google en zal de website niet snel hoog in Google komen.

Daarnaast moet er natuurlijk relevante inhoud op je website staan. Dit kan natuurlijk iets zijn wat je aanbiedt, zoals een product of service, maar het kan ook gaan om artikelen, informatie over jezelf et cetera.

Wat ook niet onbelangrijk is, is de uitstraling van de website. Een website moet er professioneel uit zien. Dit wekt vertrouwen bij zowel Google als de bezoeker.

Tot slot moet de website logisch ingedeeld zijn. Het moet voor de bezoeker eenvoudig zijn om de gewenste informatie te vinden. Als dit te complex is, zal de bezoeker je website sneller weer verlaten.

Uiteraard zijn er nog meer dingen die van belang zijn voor een goede website, maar bovengenoemde is echt de basis.

Waarom zou je zelf geen gratis website maken?

Nu je een idee hebt van wat in de basis belangrijk is voor een website, is de terechte vraag: waarom zou ik zelf geen gratis website maken?

Het antwoord daarop is vrij simpel. Gratis websites zien er onprofessioneel uit. Zeker als je geen ervaring hebt met websites bouwen.

Zo krijg je vaak geen eigen domeinnaam als je gratis een website maakt. Je krijgt dan een domeinnaam waar ook de naam van het merk in staat, waar je de website hebt gemaakt. Dit oogt al onprofessioneel.

Daarnaast heb je ook geen eigen emailadres. Je krijgt dan, net als bij de domeinnaam, een emailadres met de naam van het merk erin.

Tot slot zijn je mogelijkheden heel beperkt. Om belangrijke functies aan je website toe te voegen, moet je vaak alsnog betalen.

Waar kan ik goedkoop een website laten maken?

Nu we duidelijk hebben waarom je beter een website kunt laten maken, is natuurlijk de vraag waar je dat het beste kunt laten doen. Je wil immers ook niet te veel geld kwijt zijn aan je website.

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer per se een partij te benaderen hiervoor. AI heeft de mogelijkheden flink vergroot. Je kunt letterlijk binnen 5 minuten een professionele website in de lucht hebben met AI.

Hieronder hebben wij de 2 beste AI-tools hiervoor op een rij gezet.

10Web

Goedkoop een website laten maken (2)

Een website maken is nog nooit zo makkelijk geweest als met 10Web. Je kunt met deze AI-tool een website bouwen of een bestaande website omzetten.

In dit proces krijg je gewoon allerlei vragen voorgeschoteld, die je dient te beantwoorden. Dit zijn simpele vragen die AI een beeld geven van waar je website voor dient en wat erop moet komen.

Op basis hiervan wordt er een website voor je gemaakt. Deze kun je nog eenvoudig aanpassen als je dat wil. Denk hierbij aan de indeling, teksten of afbeeldingen.

Tot slot kun je de snelheid van de website ook nog eens laten optimaliseren. Zo weet je zeker dat je website snel is en dat bezoekers niet afhaken, omdat je website te traag is. Kortom, iedereen kan bij 10Web eenvoudig een professionele website maken.

Het is dus absoluut de moeite om eens een kijkje te nemen bij 10Web. Je kunt het namelijk ook nog eens gratis proberen!

CodeDesign

Goedkoop een website laten maken (3)

Ook CodeDesign is een AI-tool waarmee je eenvoudig een website kunt bouwen. Het principe lijkt erg op dat van 10Web. Het grote voordeel bij CodeDesign is dat je je website in veel meer verschillende talen kunt laten maken.

Bij deze AI-tool geef je simpelweg een korte omschrijving op van hoe je website eruit moet komen te zien. Vervolgens druk je op “generate” en wordt er een website voor je gemaakt.

Hierna kun je de website eenvoudig aanpassen. Je kunt AI nieuwe teksten laten genereren, de style laten aanpassen of andere dingen naar wens aanpassen.

Wat in onze ogen echt voor bonuspunten zorgt, is dat CodeDesign ook allerlei YouTube videos’s online heeft staan. Als je ergens niet uitkomt, kun je heel eenvoudig de betreffende uitleg op YouTube vinden, zodat je alsnog de aanpassingen kunt doen zoals jij dit wil.

Net als 10Web kun je deze AI-tool gratis proberen, zonder dat er betaalgegevens nodig zijn. In combinatie met het gebruiksgemak, is dat zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen!

Goedkoop een website laten maken doe je het beste met AI

Nu je weet waar een website aan moet voldoen in de basis, en hoe eenvoudig AI je kan helpen, is het zeker de moeite om een website te laten maken met AI.

AI maakt het je niet alleen heel erg makkelijk, maar je kunt ook nog eens in recordtijd een website online hebben. Deze websites zien er net zo professioneel uit als een website gemaakt door een bedrijf.

Daarnaast zijn de kosten voor een website laten maken met AI ook nog eens lager dan wanneer je dit laat doen door een bedrijf. Kortom, wil jij goedkoop een website laten maken, ga dan zeker eens aan de slag met AI!