Review Julius AI: Eenvoudig data analyseren met behulp van AI

Data analyse is van groot belang voor veel bedrijven. Met de juiste analyse kunnen trends worden ontdekt, prestaties gemeten worden en de juiste keuzes gemaakt worden.

Nu is het alleen niet voor iedereen weggelegd om met grote hoeveelheden data overweg te kunnen. Hiervoor moet je toch echt weten hoe je alle data sorteert, filtert en juist interpreteert.

Hoe lekker zou het zijn als je gewoon een vraag kon stellen over je bestand vol data, en vervolgens binnen enkele seconden een accuraat antwoord kreeg?

Dat kan! En wel met Julius AI.

Julius AI is een AI gedreven data analyse tool. Deze tool genereert alle inzichten die jij nodig hebt, op basis van de data die jij aanlevert.

Meer weten over Julius AI? Lees dan snel deze review over Julius AI!

Review Julius AI: Algemeen overzicht

ServiceData analyse
Gratis tool?Ja
Minimale kosten$0
Algemene score4.5 ⭐️

Review Julius AI: Score overzicht

OnderdeelScore ⭐️
Functionaliteiten4.5 ⭐️
Gebruiksvriendelijk5.0 ⭐️
Klantenservice4.0 ⭐️
Prijs4.5 ⭐️

Voor wie is Julius AI geschikt?

Voor we deze review van Julius AI beginnen met de functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en kosten, willen we je eerst vertellen voor wie Julius AI geschikt is.

Julius AI kan door veel mensen worden gebruikt. Het analyseren van data gebeurt namelijk in veel sectoren en is vaak van groot belang.

In deze 4 sectoren kan Julius AI een grote toevoeging zijn om data te analyseren.

 • Marketing. De tool kan gebruikt worden om inzicht te vergaren in trends, doelgroepen en potentiële verkoopkansen.
 • Gezondheidszorg. Julius AI kan helpen met het analyseren van data, verkregen uit onderzoeken. Daarnaast kan de tool helpen om inzicht te krijgen in ziektetrends en patiëntendossiers. Ook kan de tool patiënt overzichten creëren.
 • Universiteiten. Op universiteiten wordt veel onderzoek gedaan. Dit levert vaak veel data op. De inzichten die uit deze data komen, is waar het om gaat. Deze inzichten worden eenvoudig gegenereerd met Julius AI
 • Economie. Met deze tool kun je eenvoudig inzicht krijgen in de economie van bijvoorbeeld een land. Maar dat niet alleen. Je kunt het ook toepassen op een enkel bedrijf, zoals je eigen bedrijf, om inzicht te krijgen in alles omtrent de cijfers van het bedrijf.

Review Julius AI (2)

Welke functionaliteiten heeft Julius AI?

Julius AI heeft een aantal functionaliteiten. In deze review van Julius AI zetten we voor jou de belangrijkste functionaliteiten op een rijtje.

 • Gegevens analyse. Julius AI kan flinke hoeveelheden data in hele korte tijd analyseren en daar belangrijke informatie uit filteren, zoals trends. Je kunt deze analyses laten uitvoeren door gewoon een vraag te stellen en zonder dat je over technische kennis moet beschikken.
 • Gegevens visualiseren.  Je kunt Julius AI vragen om gegevens visueel te maken, bijvoorbeeld in de vorm van een grafiek of tabel. Dit kun je simpelweg doen door te vragen of de tool een bepaald soort grafiek/tabel wil maken, op basis van de data. In de meeste gevallen gaat dit direct goed en hoef je nauwelijks iets uit te leggen over hoe het weergegeven dient te worden.
 • Modellen maken. De tool heeft ingebouwde statistische modelleringsmogelijkheden. Hierdoor kun je eenvoudig inzichten krijgen, zoals normaal alleen experts dit kunnen. Ook hiervoor heb je geen technische kennis nodig.
 • Data omzetten in animaties. Je kunt Julius AI zelfs visuele daye om laten zetten in animaties, zoals een GIF. Dit doe je door een animatie toe te voegen aan een grafiek/tabel.
 • Eenvoudig downloaden en delen. Je kunt eenvoudig Excel of CSV bestanden downloaden, nadat de tool er analyses in heeft uitgevoerd. Bovendien is het eenvoudig om je bestanden te delen met anderen.

Review Julius AI (3)

Hoe gebruiksvriendelijk is Julius AI?

In onze ogen is Julius AI zeer gebruiksvriendelijk. Wij zijn namelijk geen data experts, maar we kunnen toch snel en goed overweg met de tool.

Wat Julius AI vooral gebruiksvriendelijk maakt, is de mogelijkheid om de tool vragen te stellen over de data. Hierdoor hoef je dus niet te gaan Googlen om te kijken hoe je jouw data uit Excel kunt filteren en er een grafiek van kunt maken. Dit scheelt enorm veel tijd.

Wat we daarnaast nog meer heel gebruiksvriendelijk vinden, is dat de interface intuïtief aanvoelt. Het ziet er net uit als een chat, zoals je inmiddels bij de meeste AI-tools ziet.

Tot slot vinden we dat de visualisaties Julius AI ook erg gebruiksvriendelijk maken. Je hoeft de tool niet te vertellen welke data op welke as moet. Dit bepaalt de tool zelf en ook nog eens op de juiste manier. Als je vervolgens meer zichtbaar wil in je grafiek, zoals een trendlijn, dan doet de tool dit ook snel en foutloos voor je.

Al met al een erg prettige tool om data mee te analyseren, ook voor mensen zonder al te veel technische kennis.

Hoe is de klantenservice van Julius AI?

De klantenservice is niet heel bijzonder. De mogelijkheden om contact te zoeken via hun site blijven beperkt tot het sturen van een mail. Op deze mails krijg je overigens wel erg snel reactie (binnen 1-2 dagen) hebben wij ervaren. Dat vinden we positief.

Om je uit de brand te helpen, biedt Julius AI je verder de nodige tips, gidsen en video’s. Hier kun je eigenlijk het antwoord op de meeste vragen wel vinden.

De klantenservice heeft verder 2 grote bonuspunten.

De eerste is dat er voor studenten 50% korting mogelijk is. Menig student moet data analyseren voor zijn of haar studie, maar de meeste studenten beschikken niet over een groot budget. Hoe lekker is het dan dat er met je meegedacht wordt vanuit een bedrijf? Dikke bonuspunten dus!

Het tweede bonuspunt is dat je bij een pro abonnement het nummer van de CEO krijgt. Hierdoor kun je makkelijker contact opnemen en je vragen stellen. Ideaal als je het ons vraagt.

Hoeveel kost Julius AI?

Je kunt Julius AI gratis proberen. Logischerwijs ben je hierbij beperkt in je mogelijkheden. Je kunt slechts 15 vragen aan de tool stellen, maar zo krijg je wel een beeld van wat de tool kan.

Verder zijn er 3 betaalde abonnementen. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

 • Basic ($17.99 per maand). Met dit pakket kun je de tool 250 vragen per maand stellen en kun je onbeperkt bestanden downloaden.
 • Essential ($37.99 per maand). Dit is het meest populaire abonnement. Hierbij kun je Julius AI onbeperkt vragen stellen en kun je onbeperkt bestanden downloaden.
 • Pro ($49.99 per maand). Dit is het meest complete abonnement. Je kunt hiermee hetzelfde als in de eerder genoemde abonnementen, maar je krijgt er ook premium klantenservice, vervroegde toegang tot nieuwe functies en het nummer van de CEO bij.

Al deze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

De abonnementen kunnen ook goedkoper. Kies je ervoor om een abonnement voor minimaal een jaar te nemen? Dan betaal je per maand 30% minder. Dit is een serieuze korting en zeker het overwegen waard.

Uiteraard is het volledig afhankelijk van wat je nodig hebt, welk abonnement het beste bij je past. Wij vinden dat de prijs voor deze tool in verhouding is met wat de tool kan en hoe prettig de tool werkt.

Review Julius AI (4)

Conclusie

Onze conclusie in deze review van Julius AI is dat het een tool is die zeker de moeite waard is voor iedereen die data wil analyseren of visueel wil maken. Het grote voordeel is namelijk dat dit eenvoudig te realiseren is, voor zowel professionals als beginners.

Bovendien vinden we dat de tool zeker de prijs waard is. Het gebruiksgemak weegt voor ons zeker op tegen de enkele tientjes die het per maand kost. En mocht je nu student zijn, dan kun je de tool zelfs voor de helft van het geld gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat kun je met Julius AI?

Met Julius AI kun je eenvoudig grote hoeveelheden data uploaden en laten analyseren. De tool kan uit deze data analyses maken, de data visueel maken, modellen maken en meer.

Dit alles kan door Julius AI vragen te stellen. Hierdoor is er geen technische kennis vereist om overweg te kunnen met de tool.

Hoeveel kost Julius AI?

Je kunt Julius AI gratis proberen. Dit heeft natuurlijk beperkingen. Als je er optimaal gebruik van wil maken, dan kun je een abonnement nemen. Deze kosten $17.99, $37.99 of $49.99 per maand en zijn maandelijks opzegbaar. Kies je voor een jaar abonnement, dan betaal je per maand 30% minder.

Is Julius AI veilig?

Julius AI zegt zich aan strikte richtlijnen te houden voor gebruikerstoegangscontrole. Hierdoor kan niemand bij jouw data. Op het moment dat je jouw account verwijdert, wordt alle data van de servers verwijderd.

Welk soort bestanden ondersteunt Julius AI?

Je kunt .xls, .xlsx, .xlsm, .xlsb, .csv en Google sheets uploaden. Staat het type bestand wat je wil gebruiken hier niet tussen? Upload deze dan via de chat om te kijken of de tool jouw type bestand ook ondersteunt.