Met TikTok geld verdienen: AI en TikTok een gouden combinatie?

Veel jonge mensen willen tegenwoordig graag influencer worden. Begrijpelijk. Hoe lekker zou het zijn als je geld kan verdienen met het maken van content?

Influencers zitten op veel verschillende social media platforms. TikTok is één van die platforms en wordt steeds populairder. Hoe populairder iets wordt, hoe meer geld er verdiend kan worden.

Grote kans dat je hier beland bent, omdat je ook geld wil gaan verdienen met TikTok. Je bent zeker niet de enige.

Maar hoe kun je met TikTok geld verdienen? En hoe gebruik je AI om met TikTok geld te verdienen?

In dit artikel leggen we je uit op welke manier je geld kan verdienen met TikTok. Daarnaast geven we je ook tips over hoe je AI in kunt zetten om succesvol te worden op TikTok. Lees snel verder als jij ook geld wil gaan verdienen met TikTok.

Wat is TikTok?

Waarschijnlijk weet je al lang wat TikTok is als je op deze pagina bent beland. Toch lichten we het nog even toe voor de mensen die het nog niet weten.

TikTok is een social media platform waarop je korte video’s kunt plaatsen. Deze video’s kun je zelf maken en vervolgens naar vrienden sturen, of op je account plaatsen. Op die manier kunnen al jouw volgers de video bekijken, delen en liken.

De meeste mensen gebruiken TikTok via een app op hun telefoon. Via deze app kun je eenvoudig een filmpje opnemen en bewerken.

Met name onder de jongere generatie is TikTok enorm populair. Ze vinden het vermakelijk om op TikTok te scrollen. De app is zeer eenvoudig in gebruik en geeft continu suggesties voor video’s die aansluiten bij wat je eerder gekeken hebt. Bovendien is de content kort, wat door de huidige jonge generatie als erg prettig wordt ervaren.

Kan AI je helpen om met TikTok geld te verdienen?

Zeker kan dat! Geen twijfel over mogelijk.

Tegenwoordig kun je al heel veel met AI. Denk aan het schrijven van teksten met AI, het maken van beelden met AI, het inspreken van teksten met AI en het analyseren van content AI.

Dit soort dingen maken het werk voor jou vele malen makkelijker. Bovendien maakt AI minder fouten dan mensen. Alleen al om deze redenen is het de moeite om eens aan de slag te gaan met AI om geld te gaan verdienen met TikTok.

Voor we hier verder op ingaan, gaan we eerst eens kijken hoe er geld verdiend kan worden met TikTok. Hierna vertellen we je meer over hoe je AI in kan zetten om met TikTok geld te verdienen. Lees dus snel verder om meer te weten over geld verdienen met TikTok en hoe AI je daarbij kan helpen.

Hoe kun je met TikTok geld verdienen?

Doordat TikTok populair is en veel gebruikers heeft, valt er (veel) geld te verdienen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. Hieronder vind je de 6 beste manieren om met TikTok geld te verdienen.

TikTok geld verdienen (2)

TikTok-influencer worden

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk om TikTok-influencer te worden. Als jij veel volgers hebt, word je namelijk interessant voor bedrijven.

Op het moment dat je veel volgers hebt, zullen bedrijven je benaderen om hun merk of product te promoten. In ruil hiervoor krijg je geld. Dit is voor veel bedrijven een prettige en eenvoudige manier om reclame te maken. Zeker als ze zien dat veel van jouw volgers in hun doelgroep vallen.

Maar is het moeilijk om influencer te worden op TikTok? Dat valt reuze mee. Op TikTok is het namelijk goed mogelijk om met één video viraal te gaan, ook als je pas net komt kijken. Dit leidt vaak tot een flinke toename in volgers.

Het belangrijkste is dat je dagelijks content plaatst om bekend te worden. Daarnaast kan het helpen om samen te werken met andere (meer bekende) TikTokkers, te reageren op andere video’s en zoveel mogelijk interactie te hebben met jouw volgers. Dit helpt bij het laten groeien van jouw aantal volgers.

Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je producten van anderen, in ruil voor commissie. Dit gebeurt via een unieke link, zodat het te volgen is wanneer iemand iets aanschaft via jouw link.

Op TikTok is dit goed toe te passen. Zo kun je een product gebruiken of reviewen in een korte video. Vervolgens plaats je in of onder de video een link naar het product. Als mensen het product kopen via jouw link, dan krijg jij commissie.

Commissie op basis van affiliate marketing is vaak een percentage van het aankoopbedrag. Denk hierbij aan een paar procent. Soms krijg je een vast bedrag per verkocht product.

Je kunt producten om te promoten vinden via bijvoorbeeld Daisycon of Awin. Daarnaast kun je natuurlijk ook persoonlijk een partij benaderen om te kijken of je hun product, service of cursus kunt promoten in ruil voor commissie.

Eigen producten verkopen

Uiteraard hoef je niet alleen maar producten van anderen te promoten. Je kunt ook je eigen product promoten. Hierbij verwijs je in je video naar je eigen website of webshop.

Het grote voordeel van TikTok is dat je eenvoudig viraal kan gaan. Op deze manier kun je veel meer mensen naar je website of webshop sturen, zonder dat dit geld kost.

TikTok ads

Je kunt er ook voor kiezen om TikTok ads in te zetten om met TikTok geld te verdienen. Hierbij maak je een advertentie en betaal je om deze te laten zien aan gebruikers op TikTok.

Hiermee weet je zeker dat mensen op TikTok jouw product te zien krijgen. Ook al kost het geld, het kan de investering waard zijn. Zeker als jouw doelgroep op TikTok zit. Bovendien zijn TikTok ads op dit moment vele malen goedkoper dan Meta of Google ads.

TikTok kanalen opzetten

Je hoeft niet per se met je gezicht in beeld om een succesvol TikTok kanaal op te zetten. Je kunt ook video’s maken met quotes, met behulp van AI etc.

Dit biedt kansen. Op deze manier kun je namelijk een account maken wat je later zou kunnen verkopen. Er zijn namelijk genoeg mensen en bedrijven die op zoek zijn naar TikTok accounts met volgers. Ze willen zelf niet de tijd nemen om zoiets op te bouwen en betalen (flink) om TikTok accounts over te nemen.

Een goed kanaal heeft niet alleen veel volgers, maar ook een goede interactie met zijn of haar volgers. Op die manier is het namelijk eenvoudiger om volgers te overtuigen om iets aan te schaffen.

Zorg er dus voor dat je een account maakt wat niet alleen veel volgers heeft, maar wat ook aantoonbaar interactie heeft met zijn of haar volgers. Hiermee kun je namelijk meer geld vragen voor jouw account.

TikTok Creator Fund

Tot slot heb je ook het TikTok Creator Fund. Zodra je minimaal 10.000 volgers en 100.000 views hebt in de afgelopen 30 dagen, kun je je aanmelden bij het TikTok Creator Fund.

Via dit programma krijg je betaalt per 1000 views. Dit is dus een manier van geld verdienen met TikTok zonder dat je iets hoeft te verkopen.

Je moet je echter niet gelijk rijk rekenen. Het gaat vaak maar om een paar cent per 1000 views. Je moet dan dus wel heel veel views hebben om er echt iets aan te verdienen. Wat dat betreft kun je zoiets beter via YouTube doen. Bij YouTube liggen de verdiensten per 1000 views rond de paar euro.

Hoe gebruik je AI om met TikTok geld te verdienen?

Er zijn vandaag de dag veel verschillende AI-tools beschikbaar. Met deze tools kun je van alles laten doen door AI. Denk aan het inspreken van teksten, het maken van beelden of het schrijven van teksten.

Bij TikTok draait het puur om video’s. Voor het maken van video’s zijn een aantal zeer goede AI-tools beschikbaar.

Wave.video

Ten eerste hebben we Wave.video. Met deze tool kun je heel eenvoudig TikTok video’s maken. De tool beschikt over talloze templates die je kunt gebruiken om een video te maken.

Daarnaast kun je gebruik maken van hun stock foto’s, stock video’s en royalty vrije muziek. Hiermee knutsel je een video in elkaar zonder ook maar zelf enig beeldmateriaal te schieten.

Daarnaast kun je je tekst ook eenvoudig omzetten in beeld. Je kunt je ideen dus opschrijven en eenvoudig omzetten in TikTok video’s.

Met deze tool kan iedereen video’s maken voor TikTok en met TikTok geld gaan verdienen. Je kunt dit ook nog eens gratis uitproberen! Dit is toch te mooi om niet te proberen?

Ocoya

Als tweede hebben we Ocoya. Ocoya brengt het beste van ChatGPT, Canva en Hootsuite samen. Hierdoor kun je eenvoudig content maken, content plannen en content analyseren.

Met Ocoya kun je tekst laten schrijven voor op Social Media. Deze tekst kun je vervolgens vertalen naar een video. De video maak je heel eenvoudig aan de hand van één van de vele beschikbare templates.

Vervolgens kun je met Ocoya inplannen wanneer de content online komt, zodat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Deze content kun je overigens op meerdere social media platforms tegelijk laten publiceren.

Daarnaast beveelt Ocoya ook relevante hashtags aan. Zo komt jouw video ook bij het juiste publiek terecht.

Ocoya is in onze ogen echt een game changer als je succesvol wil worden op TikTok. Bovendien kun je ook deze tool gratis proberen. En mocht je de betaalde versie nemen door op de knop hieronder te klikken, dan krijg je 20% korting! Waar wacht je nog op?

ContentStudio

Tot slot hebben we ContentStudio. Deze tool is uitermate geschikt voor het optimaliseren van je content.

In tegenstelling tot de eerdere tools is ContentStudio geen tool waar je video’s mee kunt maken en bewerken.

ContentStudio helpt je wel om je gemaakte video viraal te laten gaan. Dit doet het door de juiste hashtags aan te bevelen, te laten zien wat de beste tijd is om je content te publiceren en doordat je een contentplanning kunt maken. Je plant in wanneer de content online moet komen en vervolgens publiceert de AI-tool je content op het gewenste moment.

Kortom, als jij je content wil optimaliseren en zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn aan het plaatsen van content, dan moet je ContentStudio proberen. Ook dit kun je gratis proberen. Hoe mooi is dat?