Foto bewerken met AI: Bewerk foto’s eenvoudig met deze AI-tools!

We hebben allemaal wel eens dat een foto net niet perfect is. Er staat iemand ongewenst op de achtergrond, de foto is licht bewogen of de kleuren zijn niet helder genoeg. We weten allemaal dat een foto bewerken mogelijk is, maar dit is vaak een tijdrovende klus.

Heb je wel eens nagedacht over een foto bewerken met AI?

Met AI bewerk je heel eenvoudig en snel foto’s, dus waarom zou je zelf nog veel tijd besteden aan dit soort klusjes?

Wij bewerken ook wel eens een foto met AI en zijn daardoor op zoek gegaan naar de beste tools om een foto te bewerken met AI. Lees snel verder om erachter te komen met welke AI-tools je perfect je foto’s kunt bewerken.

Movavi

Foto bewerken met AI (2)

Deze AI-tool is, wat ons betreft, één van de beste op de markt om een foto te bewerken met AI. Alles voelt eenvoudig en natuurlijk aan. En niet onbelangrijk, de bewerkte foto’s zijn van top kwaliteit.

Om met Movavi aan de slag te kunnen, moet je de app downloaden. Dit kan zowel voor je pc als telefoon. In de app upload je de foto die je wil bewerken. Vervolgens kun je automatisch de foto laten optimaliseren. 

Je kunt er ook voor kiezen om zelf wijzigingen aan te brengen. Dit doe je eenvoudig door een balkje heen en weer te schuiven of iets aan te stippen. Je kunt uit talloze effecten kiezen en de app wordt regelmatig voorzien van updates. 

Je kunt de app gratis downloaden en ermee aan de slag. Wat ons betreft moet je Movavi echt proberen als je eenvoudig je foto wil bewerken met AI.

Getimg.ai

Foto bewerken met AI (3)

Deze mooie AI-tool is een prettige tool om foto’s te bewerken. Het beschikt over de belangrijkste functies die je nodig hebt om een foto te bewerken.

Getimg.ai voelt intuïtief aan. Een foto bewerken met AI is op deze manier voor iedereen eenvoudig. Maar dat is niet het enige. Je kunt ook foto’s maken en foto’s omzetten naar video’s.

Tot slot kun je dit programma gratis proberen. Dit maakt het zeker de moeite om eens een kijkje te nemen. Mocht het echt goed bevallen, kun je Getimg.ai voor een zeer schappelijk prijs aanschaffen.

Dezgo

Foto bewerken met AI (4)

Deze AI-tool is niet alleen geschikt voor een foto bewerken met AI, maar ook voor het creëren van foto’s. 

In tegenstelling tot de eerder genoemde AI-tools, werkt bij Dezgo alles op basis van prompts. Welke functie je ook kiest, je kunt altijd aangeven wat je wil door een opdracht in te voeren.

Aan de ene kant is dat heel prettig. Zeker als je niet zo goed overweg kunt met bewerkingstools, kun je gewoon omschrijven wat je wil en Dezgo doet de rest. Zeker voor het creëren van foto’s is dit top.

Aan de andere kant kan het ook lastig zijn voor het bewerken van foto’s. Soms wil je gewoon iets simpels aanpassen. Dit is met Dezgo iets omslachtiger dan met bijvoorbeeld Luminar Neo.

Desalniettemin is dit een tool die wij graag gebruiken voor zowel het maken van een foto met AI, als het bewerken van een foto met AI. Dit doen we met name als we een idee hebben, maar nog geen concreet beeld van hoe het eruit moet komen te zien. Op dat moment is Dezgo een fantastische AI-tool!

Upscaler

Foto bewerken met AI (5)

De naam van deze AI-tool zegt genoeg. Upscaler is een tool om een foto te bewerken met AI, met een expertise in het opschalen van foto’s. Hiermee bedoelen we het opschalen van de kwaliteit van een foto.

Uiteraard kun je met deze AI-tool wel iets meer dan dat. Ook het groter maken of uitbreiden van een foto, zonder verlies van kwaliteit, is goed mogelijk met Upscaler.

Als laatste is ook het verwijderen van de achtergrond een fluitje van een cent met deze AI-tool. Bovendien kun je het gratis proberen. Genoeg reden dus om eens een kijkje te nemen bij Upscaler en te testen of het is waar je naar op zoek bent.

AVC Labs

Foto bewerken met AI (6)

ACV Labs is een intelligente AI-tool om foto’s mee te bewerken. Je kunt eenvoudig een foto scherper maken, uitbreiden of aanpassen.

Daarnaast beschikt deze AI-tool over gezichtsherkenning. Dit houdt in dat de tool eenvoudig gezichten van mensen herkent. Vervolgens zorgt het ervoor dat het gezicht er scherp, natuurlijk en perfect uitziet.

Om aan de slag te kunnen met AVC Labs moet je wel een klein programma downloaden. Dit is gewoon gratis en eenvoudig te doen. In dit programma kun je vervolgens je foto’s helemaal naar wens bewerken.