AI SEO tools: Onmisbaar in een goede SEO strategie

Ben je er klaar mee om uren en uren bezig te zijn met het boosten van je website in Google om bezoekers te trekken?

En wil je geen peperdure agency of SEO specialist inhuren?

Dan hebben we goed nieuws voor je! Tegenwoordig zijn er enorm intelligente AI SEO tools die je helpen om met je website bovenaan in Google te komen. Deze tools gebruiken duidelijke en bewezen strategieën om je website omhoog te helpen in Google.

Met slechts een paar minuten kunnen deze AI SEO tools je al helpen met het optimaliseren van vele verschillende factoren. Dit zorgt ervoor dat jij de potentie van je website vele malen beter kunt benutten.

In dit artikel nemen we je mee in de wereld van AI SEO tools en laten we je zien hoe jij veel meer bezoekers kunt trekken op je website, met behulp van deze tools.

Hoe gebruiken marketeers AI?

AI wordt steeds belangrijker voor marketeers om betere beslissingen te nemen en hun online aanwezigheid te verbeteren. AI wordt dan ook al op brede schaal ingezet door marketeers. Marketeers zetten AI bijvoorbeeld in om de juiste zoekwoorden te vinden, teksten te optimaliseren en trends te voorspellen.

Naar schatting gebruikt tegenwoordig zo’n 50% van de marketeers al AI voor het doen van onderzoek en/of het genereren van content. Het gaat hierbij dan met name om het opdoen van ideeën. Deze marketeers geven aan dat AI een steeds belangrijker onderdeel van hun strategie vormt om succesvol te zijn.

Voordelen van AI SEO tools

AI SEO tools bieden vele voordelen. Eigenlijk nemen AI SEO tools een deel van het werk van marketeers, agencies en SEO specialisten over. Deze tools kunnen hetzelfde werk leveren in slechts een fractie van de tijd.

Met name de tijd- en geldbesparing zijn de grootste voordelen. Daarbij komt dat AI vaak nauwkeuriger is.

Hieronder hebben we de belangrijkste concrete voordelen van AI SEO tools voor je op een rij gezet.

  • Automatisch bijhouden van zoekwoorden: AI kan veel nauwkeuriger en vaker de positie van je website bij een bepaald zoekwoord in de gaten houden. Vervolgens maakt AI dit inzichtelijk via documenten of grafieken.
  • Effectiviteit inhoud analyseren: Met AI kun je eenvoudig goed scorende content analyseren. AI legt dit vervolgens naast de richtlijnen van Google en kan je op die manier binnen enkele minuten vertellen wat je beter moet doen om hoger te ranken.
  • Zoekwoorden onderzoek op basis van de intentie van de gebruiker: Zoekwoordenonderzoek draait niet alleen om het vinden van een zoekwoord met veel volume en weinig concurrentie, maar ook om de intentie van de zoeker. Met AI vind je eenvoudig zoekwoorden waar je op kunt ranken, die ook nog eens aansluiten bij de intentie van de gebruiker. En dat alles in een paar seconden.

Onze top 9 AI SEO tools

1. Alli AI

AI SEO tools (2)

Alli AI is de meest complete AI SEO tool die beschikbaar is. Het is een tool die gebruikt wordt door bedrijven, webshops en zelfs agencies.

Alli AI kan je op alle mogelijke manieren helpen om je SEO te verbeteren. Deze tool scant jouw website en geeft vervolgens alle mogelijke verbeteringen weer. Als je ervoor kiest om de tool te integreren met je website, dan kun je met enkele klikken je SEO drastisch verbeteren.

Door de integratie met je website, kan Alli AI in enkele minuten duizenden veranderingen aanbrengen in je on-page code. Dit komt je SEO prestaties ten goede. Even voor jouw beeld, een SEO specialist doet daar al snel 3 maanden over!

Hoe het werkt: Je installeert Alli AI op je website. Dit duurt ca. 15 minuten. Vervolgens geeft de tool alle mogelijke verbeteringen aan. Jij hoeft alleen maar aan te geven of je het ermee eens bent en de wijzigingen worden voor je doorgevoerd. Zo simpel kan het zijn!

2. Pro Rank Tracker

AI SEO tools (3)

Pro Rank Tracker is een tool waarmee je de zoekprestaties van je website(s) kunt analyseren en bijhouden. Het biedt real-time updates over de zoekresultaten de door jou opgegeven zoekwoorden, waardoor je direct je strategie kunt bijstellen.

De tool biedt ook geavanceerde rapportageopties, waardoor de prestaties van je website in visuele grafieken kunnen worden weergegeven.

Hoe het werkt: Met Pro Rank Tracker kun je je ranking bijhouden in verschillende zoekmachines zoals Google, YouTube, Yahoo en meer. Je kunt rapporten opvragen waarin eenvoudig zichtbaar is hoe jij en de concurrentie scoren, en waar je kunt verbeteren!

3. Diib

AI SEO tools (4)

Diib is een alles-in-één marketingplatform dat verschillende AI-tools integreert voor een betere online aanwezigheid. Het biedt on-page SEO-suggesties, geautomatiseerde backlinkanalyse en concurrentieanalyse.

Diib biedt ook een vermelding van de online bedrijfsgegevens en een monitoring van reviews. Hierdoor wordt het voor marketeers eenvoudiger om hun online aanwezigheid te beheren en optimaal te benutten.

Hoe het werkt: Diib doet een diepgaande analyse van je website, de website van concurrenten en de benchmarks. Vervolgens ontvang jij de verbeterpunten en suggesties, voor bijvoorbeeld zoekwoorden, om je website succesvol uit te breiden. Deze hele analyse gebeurt in slechts 1 minuut!

4. Outranking

AI SEO tools (5)

Outranking is een tool die marketeers helpt bij het optimaliseren van inhoud met behulp van AI. De tool controleert eerst de inhoud die al op de pagina staat en identificeert wat werkt en wat niet.

Vervolgens biedt het tools en suggesties voor wat er moet worden gewijzigd of toegevoegd om de kansen te vergroten om hoger te ranken in zoekresultaten.

Hoe het werkt: Outranking helpt je met het maken van nieuwe content en het optimaliseren van bestaande content voor SEO, door jouw teksten te analyseren en vergelijken met de concurrentie. Daarnaast kan deze tool je ook helpen met een SEO strategie ontwikkelen, zodat jij de concurrentie kunt verslaan!

5. Neuronwriter

AI SEO tools (6)

Neuronwriter is een tool die de prestaties van de inhoud via AI analyseert, waarbij wordt gezocht naar geschikte trefwoorden en zoekopdrachten.

Het biedt ook suggesties voor koppen, meta-tags en andere SEO elementen op basis van de content van je website. Dit helpt je om de inhoud beter af te stemmen op de zoekopdrachten van je doelgroep.

Hoe het werkt: Neuronwriter analyseert jouw tekst. Vervolgens geeft de tool je tekst een SEO score van 0 tot 100. Daarbij geeft de tool je allerlei suggesties voor woorden die je in je koppen en tekst toe zou kunnen voegen. Dit zijn woorden die relevant zijn voor het onderwerp, zoals synoniemen of aansluitende termen. Vervolgens zie je de score voor je tekst oplopen zodra je wijzigingen doorvoert en is het dus goed inzichtelijk hoeveel beter je tekst wordt door de aanpassing!

6. Anyword

AI SEO tools (7)

Anyword is een tool waarmee je advertentieteksten kunt genereren die zijn geoptimaliseerd voor conversies. Het biedt de mogelijkheid om de tone of voice en doelgroep aan te passen en om advertenties te testen met behulp van AI om de beste opties te bepalen.

Hoe het werkt: Anyword is een tool die je alles kunt leren over jouw bedrijf, zoals je visie, je doelgroep, het bericht dat je wil overbrengen en de tone of voice. Op basis van deze informatie zorgt de tool ervoor dat er marketing teksten worden gegenereerd die passen bij jouw bedrijf en ook nog eens goed converteren!

7. Frase

AI SEO tools (8)

Frase is een content-optimalisatieplatform dat gebruik maakt van AI om inhoud te analyseren en te verbeteren voor SEO. Het biedt geautomatiseerde suggesties voor het optimaliseren van de content met zoekwoorden.

Daarnaast kun je met de tool eenvoudig SEO geoptimaliseerde teksten schrijven. D

Hoe het werkt: Frase gebruikt AI om de teksten van concurrenten te analyseren. Vervolgens komt de tekst met verbeterpunten voor jouw teksten. In het geval van een nieuwe tekst schrijven, analyseert Frase de concurrenten om een goede outline voor jouw tekst te verzinnen. Vervolgens vult het de outline ook nog eens aan met hele goede stukken tekst!

8. Scalenut

AI SEO tools (9)

Scalenut is een andere zeer interessante AI SEO tool. Deze tool kan verschillende dingen voor je doen, zoals een content planning maken, de competitie analyseren, suggesties voor verbeteringen geven en content schrijven die rankt.

Wij vinden het erg mooi dat Scalenut je ook nog eens duidelijke inzichten kan geven in de prestaties van je website. Bovendien scoort de automatische “fix-it” functie bonuspunten. De tool geeft je suggesties om je tekst te verbeteren en met slechts 1 klik op de “fix-it” knop wordt het toegepast. Ideaal!

Hoe het werkt: We lichten hier met name het stukje content planning even uit. Op het moment dat jij een artikel wil schrijven dat gericht is op een bepaald zoekwoord, dan geeft Scalenut jou suggesties voor zoekwoord clusters. Dit zijn groepen woorden die aansluiten bij je zoekwoord. Vervolgens kun je een tekst laten schrijven met dat zoekwoorden cluster, zodat er een artikel ontstaat gevuld met de juiste woorden om te kunnen ranken op jouw zoekwoord.

P.S. Krijg 10% korting met de kortingscode: FIRST10

9. NitroPack

AI SEO tools (10)

NitroPack is anders dan alle andere eerder genoemde AI SEO tools. Deze tool richt zich puur en alleen op de snelheid van je website. De snelheid van je website is een belangrijk onderdeel van SEO.

NitroPack werkt met alle groten CMS. Het geeft je alle mogelijke verbeteringen om je website sneller te maken. Denk hierbij aan het comprimeren van afbeeldingen, het verwijderen van ongebruikte code etc.

Hoe het werkt: Je laat je website analyseren door NitroPack. Vervolgens geeft de tool jou een score voor desktop en mobiel. Hierbij laat het precies zien waar je winst kunt behalen. In slechts enkele minuten kun je de tool al deze verbeterpunten voor je door laten voeren. Daarna houdt NitroPack 24/7 jouw website in de gaten en past het automatisch dingen aan om de website super snel te houden.

AI SEO tools als succesvolle en betaalbare SEO strategie

De inzet van AI SEO tools is een uitstekende en goedkopere strategie om zoekmachineoptimalisatie te verbeteren.

De bovengenoemde AI SEO tools zijn zeer effectief, waardoor iedereen met een een website zijn of haar strategie kan optimaliseren en zijn of haar online zichtbaarheid kan vergroten. Kies de juiste AI SEO tool om je website te optimaliseren en je gaat zeker de vruchten plukken van een stijging in zoekresultaten en conversies.