Geld verdienen met YouTube Shorts: Een lucratieve kans met AI

Wil je online geld verdienen door creatief te zijn met AI?

Dan is YouTube Shorts het perfecte platform voor jou!

Voor YouTube Shorts kun je eenvoudig heel veel video’s maken. Dit doe je het beste met AI. Als je een klein beetje creativiteit hebt en AI het werk laat doen, dan maak je zo honderden Shorts per dag. Zodra je deze online hebt staan, kunnen mensen dit gaan bekijken en kun jij geld verdienen!

In dit artikel duiken we in de wereld van YouTube Shorts en ontdekken we hoe je met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) een inkomen kunt genereren.

Wat zijn YouTube Shorts?

Laten we bij het begin beginnen. Iedereen die wel eens op YouTube zit, weet waarschijnlijk wel wat Shorts zijn. Maar voor de mensen die dit nog niet weten, lichten we graag kort toe wat YouTube Short zijn.

YouTube Shorts zijn korte video’s van maximaal 60 seconden die je op YouTube kunt plaatsen. Shorts zijn altijd verticale video’s, in tegenstelling tot normale YouTube video’s. Deze verticale video’s zijn ontworpen om de aandacht van het publiek direct te grijpen.

Wanneer en hoe verdien je geld met YouTube Shorts?

Geld verdienen met YouTube Shorts is mogelijk door deel te nemen aan het YouTube Partner Programma. Zodra je voldoet aan de vereisten, kun je geld verdienen uit advertentie inkomsten. De vereisten zijn als volgt: minimaal 4.000 openbare kijkuren in de afgelopen 12 maanden en meer dan 1.000 abonnees.

Daarnaast kun je gebruikmaken van andere inkomstenstromen, zoals gesponsorde content, commissie door gebruik te maken van affiliate links en merchandiseverkoop.

Geld verdienen met YouTube Shorts (2)

Hoeveel geld kun je verdienen met YouTube Shorts?

Voldoe je dus aan de eerder genoemde vereisten, dan kun je geld verdienen met YouTube. Je krijgt geld per 1000 weergaven. Het is realistisch om aan te nemen dat dit in het begin tussen de €0.50 en €2.00 per 1000 weergaven ligt.

Heb jij een heel groot YouTube kanaal? Of gaat jouw YouTube kanaal over een onderwerp waarbij adverteerders veel geld betalen voor advertenties? Dan kunnen je inkomsten per 1000 weergaven oplopen tot €5.00 of meer.

Hoeveel je kunt verdienen met de andere manier van inkomsten genereren via YouTube is erg lastig te zeggen. Ook hier geldt weer: hoe groter het YouYube kanaal, hoe meer je kunt verdienen.

Als je dus bereid bent veel tijd en moeite te investeren in YouTube, dan kun je hier goed van leven. YouTubers als Enzo Knol, StukTV en Gio zijn hier levende voorbeelden van.

Gebruik AI om geld te verdienen met YouTube Shorts

Om (goed) geld te kunnen verdienen met YouTube, hoef je echt niet per se je eigen leven te filmen. Sterker nog, je hoeft niet eens zelf op het beeld te staan.

Er is ook een andere manier om geld te verdienen met YouTube.

Namelijk door de kracht van AI in te zetten om Shorts te maken.

Kunstmatige intelligentie is inmiddels in staat om alle taken voor je uit handen te nemen. Door gebruik te maken van de juiste AI-tools kun je de meest relevante zoekwoorden identificeren, video ideeën opdoen, scripts laten schrijven en de content laten maken.

Als je dit goed doet, dan kun je ongelofelijk veel Shorts maken in een hele korte tijd. Dit maximaliseert niet alleen je zichtbaarheid, maar ook je potentiële inkomsten.

Lees snel verder om ons stappenplan voor geld verdienen met YouTube Shorts te bekijken!

Stappenplan geld verdienen met YouTube Shorts

 1. Kies een Niche: Identificeer een niche waarin je video’s kunt maken, waarvan je zeker weet dat er ook veel mensen naar zoeken. Je kunt ervoor kiezen om dit aan bijvoorbeeld aan ChatGPT te vragen. Je kunt er ook voor kiezen om te kijken naar welke Shorts populair zijn.
 2. Kies de opzet van je video: Nu je een niche hebt gevonden, is het belangrijk om te kijken wat voor soort Shorts veel weergaven hebben. Hoe zitten deze in elkaar? De manier waarop deze shorts zou je over kunnen nemen en een klein beetje aanpassen zodat jouw Shorts uniek zijn.
 3. Laat een script schrijven: Nu je weet welke niche je hebt en wat de opzet van de Shorts wordt, is het tijd om een script te laten schrijven. Leg ChatGPT duidelijk uit wat het idee is en geeft ChatGPT de opdracht om hier een script voor te schrijven.
 4. Beelden zoeken: Je kunt bijvoorbeeld via Wave.video gratis stock video’s en foto’s gebruiken. Wave.video heeft een enorme hoeveelheid stock video’s en foto’s die je gratis kunt gebruiken.
 5. Voeg tekst toe: Het kan zijn dat jouw video geen spraak heeft. Dan wil je waarschijnlijk wel iets van tekst (zoals een quote) in beeld hebben. Dit kun je eenvoudig doen met Wave.video. Ook kun je op die manier eenvoudig een Call to Action toevoegen. Denk hierbij aan “bekijk ook deze video” of “bekijk de deal voor dit product”.
 6. (Optioneel) Het script laten inspreken: Laat Wave.video je script inspreken. Kopieer je script vanuit ChatGPT, kies de gewenste stem en laat deze stem je script uitspreken.
 7. (Optioneel) Voeg beeld en spraak samen: Voeg het uitgesproken script toe aan het beeld. Ook dit kun je doen via Wave.video. Zorg ervoor dat beeld en spraak bij elkaar aansluiten.
 8. (Optioneel) Voeg ondertiteling toe: Als er in jouw video een tekst uitgesproken wordt, voeg dan een ondertiteling toe. Zo kunnen ook dove mensen en mensen die hun geluid uit hebben staan, begrijpen waar je video over gaat.
 9. Upload de Shorts naar Youtube: Upload je Shorts naar YouTube zodat mensen deze ook kunnen gaan bekijken. Je kunt alles in één keer online gooien, of ervoor kiezen om elke dag een aantal Shorts te publiceren.

Geld verdienen met YouTube Shorts (3)
Zie hier enkele templates van van Wave.video die je gratis zou kunnen aanpassen en gebruiken voor jouw Shorts

Tips voor geld verdienen met YouTube Shorts

 • Zorg ervoor dat je een goede thumbnail hebt. Als mensen een interessante thumbnail zien, dan klikken ze eerder op je Shorts
 • Zorg dat de titel en beschrijving populaire zoekwoorden bevatten. Hiermee vergroot je de kans dat jouw Shorts aan mensen getoond worden.
 • Maak je gebruikt van Shorts met quotes die uit 2 delen bestaan? (Bijvoorbeeld feitjes met eerst een vraag en dan het antwoord). Laat dan de vraag voor een langere periode zien (4-8 seconden) en laat het antwoord heel kort zien (0.5-1.5 seconden). Hierdoor zien mensen misschien net niet wat ze willen weten, waardoor ze je Short nogmaals gaan bekijken om achter het antwoord te komen.
 • Voeg een Call to Action toe. Hiermee zet je de kijker aan tot actie. Dit kan zijn: een andere Short van jou bekijken of bijvoorbeeld op een link klikken naar jouw website of product.
 • Maak heel veel Shorts. Hoe meer Shorts je maakt, hoe meer kans dat er Shorts tussen zitten die heel veel weergaven genereren. Als je er eenmaal een aantal hebt, dan trek je makkelijker abonnees aan en kun je nog meer van dit soort Shorts maken om nog meer weergaven te genereren.

Conclusie

Geld verdienen met YouTube Shorts is niet alleen mogelijk, maar het kan ook een lonende onderneming zijn.

Door kunstmatige intelligentie goed in te zetten en met een doordacht stappenplan kun je gigantisch veel Shorts maken in korte tijd. De kans dat je hiermee veel weergaven genereert is aanwezig. Hierdoor kun je een leuke inkomstenbron opbouwen die potentieel zelfs je volledige inkomen kan zijn.

Grijp deze kans, laat je creativiteit stromen en start je reis naar financiële vrijheid met YouTube Shorts!