Website maken met AI: Onze top 4 tools voor succes

Wil je een indrukwekkende website maken zonder gedoe?

Ontdek de kracht van Artificial Intelligence (AI) bij het maken van een website!

In dit artikel duiken we in de wereld van websites maken met behulp van AI. We delen hierbij onze top 4 tools die je helpen om snel en efficiënt een professionele site te bouwen.

We hebben voor deze tools gekozen, omdat ze de mogelijkheid bieden om een Nederlandse website te bouwen. Er zijn nog veel meer fantastische AI website bouwers. Maar we kunnen ons voorstellen dat je een site wil bouwen voor je Nederlandse bezoekers en dan is het wel zo praktisch dat je je site niet eerst nog moet vertalen vanuit het Engels.

Hoe werkt een website maken met AI?

Het proces van een website maken met AI is revolutionair en maakt een site bouwen enorm eenvoudig.

AI stelt je een aantal vragen over bijvoorbeeld het soort website, wat het doel is en wat je mooi vindt. Vervolgens gaat AI met behulp van geavanceerde algoritmen je antwoorden analyseren. Aan de hand hiervan stelt AI het ontwerp voor, en past het de inhoud aan op basis van je specifieke doelen. Dit resulteert in een snelle, eenvoudige en gepersonaliseerde manier van website bouwen.

Website maken met AI: Onze top 4 tools

1. Wix

Website maken met AI (2)

Wie kent dit platform eigenlijk niet?

Wix is een gigantisch platform waar je eenvoudig zelf een site of webshop kunt bouwen.

Maar wist je ook dat Wix een krachtige AI-gestuurde websitebouwer heeft, die bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid?

Met de Wix ADI (Artificial Design Intelligence) maakt Wix automatisch een website op basis van je antwoorden op enkele vragen. Daarnaast biedt Wix uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor je de volledige controle hebt over het eindresultaat.

Deze gebruiksvriendelijkheid maakt dat Wix onze absolute nummer 1 is.

2. Jimdo

Website maken met AI (3)

Jimdo komt je wellicht ook bekend voor. Het is namelijk ook een groot platform waar je eenvoudig websites kunt maken.

Jimdo maakt gebruik van AI om op basis van je ingevoerde informatie een aantrekkelijke website te genereren. Het unieke aspect van Jimdo is de automatische aanpassing van kleuren en lay-outs op basis van de ingevoerde bedrijfsgegevens.

Jimdo is een ideale keuze voor ondernemers die snel online willen gaan met een professionele uitstraling.

3. Appy Pie

Website maken met AI (4)

Appy Pie is een uitgebreid platform waarop je van alles kunt ontwikkelen met AI. Met name het ontwikkelen van apps met AI staat hier centraal.

Vergis je niet, buiten de vele opties voor het ontwikkelen van apps, biedt Appy Pie ook een krachtige AI-geassisteerde websitebouwer. Met Appy Pie’s no-code platform kun je zonder technische kennis een website bouwen. De AI helpt bij het stroomlijnen van het ontwerpproces en biedt opties voor aanpassing op maat.

4. Site123

Website maken met AI (5)

Site123 is een tool waar je eenvoudig een website kunt maken in heel veel verschillende talen.

Deze tool staat bekend om zijn eenvoudige proces van websitecreatie met behulp van AI. Je beantwoordt enkele vragen over je bedrijf en stijlvoorkeuren, waarna Site123 automatisch een website voor je genereert. Het is een geweldige keuze voor beginners die snel een professionele online aanwezigheid willen opbouwen.

Daarnaast biedt Site123 ook genoeg tools om je website te verbeteren, zodat je site ook echt goed gaat presteren. Denk hierbij aan een hulptool voor SEO en een design dat ook direct mobielvriendelijk is.

Belangrijkste functies van een AI website bouwer

  • Gebruiksvriendelijkheid: Alle genoemde tools zijn ontworpen met een eenvoudige gebruikersinterface, waardoor zelfs beginners moeiteloos een website kunnen maken. Door een template als basis te nemen, kun je snel en goed aan de slag met jouw site.
  • Aanpasbaarheid: Hoewel de tools automatisch websites kunnen genereren, bieden ze ook uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor degenen die meer controle willen over het ontwerpproces. Deze tools maken het aanpassen van een website vaak kinderlijk eenvoudig.
  • Mobielvriendelijk: Haast alle website bouwers zorgen ervoor dat de site die je bouwt ook goed te gebruiken is op mobiel. Dit is essentieel in deze tijd. Het merendeel van de mensen bezoekt websites vanaf de smartphone. Om deze bezoekers goed van dienst te zijn, moet je website dus goed functioneren op een smartphone
  • SEO-tools: Om bezoekers op je site te krijgen via Google, is het belangrijk dat mensen je kunnen vinden via Google. Dit wordt ook wel SEO genoemd. De meeste website bouwers bieden tools aan zodat je je website eenvoudig kunt optimaliseren voor SEO.
  • Integraties: Als je iets wil gaan verkopen via je site, of je wil dat mensen een contactformulier invullen, dan heb je verschillende integraties nodig. Tegenwoordig is het enorm simpel om deze bij je website bouwer toe te voegen aan je site. Dit zorgt ervoor dat je site aan al jouw wensen voldoet en je het meeste uit je site kunt halen.

Conclusie

Websites maken met AI is de toekomst van online aanwezigheid. Met de genoemde top 4 tools – Wix, Jimdo, Appy Pie en Site123 – heb je de kracht van AI binnen handbereik om een verbluffende website te creëren. Kies de tool die het beste past bij jouw behoeften en start vandaag nog jouw reis naar een succesvolle online aanwezigheid.