AI QR-code: Maak eenvoudig de mooiste QR-codes met AI

Het is inmiddels wel bekend dat AI ons met steeds meer zaken kan helpen. Zo ook met het maken van QR-codes. Dit kan je enorm helpen om meer uit je marketing te halen.

Maar hoe maak je nu de beste AI QR-codes?

In dit artikel leggen wij je precies uit hoe AI QR-codes je kunnen helpen om meer klanten te trekken. Ook helpen we je om de beste AI-tool te kiezen voor het maken van AI QR-codes. Lees dus snel verder als jij graag wil weten hoe en waar je de beste AI QR-codes maakt!

Wat is een AI QR-code?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is een QR-code eigenlijk?

Een QR-code is een afbeelding waarin informatie gecodeerd is. Dit houdt in dat je door het scannen van een QR-code informatie kunt ophalen. Dit is bijvoorbeeld een stukje tekst of een link naar een website.

De QR in QR-code staan voor Quick Response. Door de code te scannen met de camera van bijvoorbeeld je telefoon, kun je snel een link in beeld krijgen, waar je op kunt drukken. Het is een eenvoudige manier om je vanuit de normale wereld naar een virtuele wereld door te verbinden.

Tegenwoordig kun je zulke QR-codes laten maken door AI. Hierbij geef je aan naar welke website de code moet linken en vervolgens genereert AI een QR-code.

Je kunt hierbij ook nog eens de QR-code opleuken door er kunst aan toe te voegen. Je kunt zelf omschrijven hoe dit eruit moet zien, en AI maakt vervolgens een prachtige AI QR-code.

Wie maken er gebruik van een QR-code?

QR-codes worden gebruikt door iedereen die anderen door willen verwijzen naar een website. Bijvoorbeeld een eigen website, of de website van een partij die ervoor betaalt.

Kortom, QR-codes worden vooral gebruikt voor marketing doeleinden. Hierbij zijn het dus marketeers of marketing bedrijven die deze codes gebruiken.

Daarnaast gebruiken ook bedrijven of influencers QR-codes. Ook weer met het doel om mensen door te verwijzen naar hun website of social media pagina.

Waar kun je een AI QR-code voor gebruiken?

Je kunt een AI QR-code voor verschillende doeleinden gebruiken, maar uiteindelijk komt het altijd op hetzelfde neer: iemand doorverwijzen naar iets op internet. Door er één te maken met AI, kun je visueel aantrekkelijke QR-codes maken die extra verleidelijk zijn om te scannen.

Om je een concreet voorbeeld te geven, omschrijven we een aantal voorbeelden voor je.

Stel, je wil hebt een bedrijf of website en je wil graag het bijbehorende Instagram laten groeien. Hiervoor maak je een QR-code aan. Deze plaats je op je website of in e-mails naar je klanten. Vervolgens scannen mensen dit, bekijken ze je Instagram account en gaan ze je volgen.

Stel nu dat je een lokale winkel hebt. Om klanten te werven, ga je flyeren. Door een AI QR-code op de flyer te printen, kun je mensen eenvoudig doorverwijzen op je website. Vervolgens kun je op je website mensen overtuigen om naar je winkel te komen.

Een laatste voorbeeld is er één toepasbaar op social media en websites. Als je een samenwerking hebt met een bedrijf en je krijgt commissie voor ieder product dat verkocht wordt via jouw link, dan is een AI QR-code ideaal.

Door via je website of social media een QR-code te delen, belanden mensen via jouw link bij je partner. Vervolgens doet iemand een aankoop en ontvang jij commissie. Kortom, AI QR-codes zijn ideaal voor affiliate marketing.

Beste AI-tools om een QR-code te maken

Er zijn behoorlijk wat AI-tools op de markt om QR-codes mee te maken. Sommige zijn gratis, maar leveren vaak simpele QR-codes, of er staat een watermerk overheen.

Andere AI-tools zijn in staat om prachtige QR-codes te maken, maar zijn peperduur. Ook niet echt ideaal dus.

Gelukkig zijn wij op onderzoek gegaan voor je. Hierbij hebben we 2 AI QR-code tools gevonden waarmee je mooie QR-codes kunt maken, voor een zeer schappelijke prijs. Je vindt ze hieronder.

QRCodeAI.com

AI QR-code (2)

Deze AI-tool is eenvoudig in gebruik. In een fractie van een paar seconden heb je een prachtige QR-code gegenereerd. Je kunt deze QR-codes helemaal vanaf 0 maken, maar je kunt er ook voor kiezen om te starten vanuit een template.

Via deze tool zijn al meer dan 600.000 QR-codes gemaakt wereldwijd. Doordat QRCodeAI.com alles goed bijhoudt, weten ze dat hun QR-codes gemiddeld tot 30% meer kliks leiden.

Bovendien kun je deze AI-tool ook nog eens gratis proberen. Met andere woorden, er is geen enkele reden om niet eens even een kijkje te nemen bij QRCodeAI.com.

Quick QR Art

AI QR-code (3)

Met deze AI-tool maak je in een handomdraai de mooiste QR-codes. Deze QR-codes lijken haast wel kunst, zo mooi zijn ze.

Je bent zeker niet de eerste die hier een QR-code zal maken. Grote bedrijven zoals Dell, Lenovo, Ebay en Shopify maken gebruik van deze AI-tool. Maandelijks worden er dan ook meer dan 400.000 gecreëerd via Quick QR Art.

Ook Quick QR Art kun je gratis proberen. Zo kun je een beeld krijgen van hoe het werkt. Mocht het je bevallen, dan kun je voor een heel schappelijke prijs honderden QR-codes per maand maken. Kortom, ook met Quick QR Art kun je de plank niet misslaan.

Geef je marketing een boost met AI QR-codes

QR-codes zijn een eenvoudige manier om mensen door te verwijzen naar een website of social media pagina. Daardoor worden QR-codes steeds vaker gebruikt in de wereld van marketing.

Met de komst van AI is het nog eenvoudiger geworden om QR-codes te maken. En dat niet alleen. Je kunt de QR-codes ook nog eens visueel enorm aantrekkelijk maken. Op die manier kunnen AI QR-codes leiden tot nog meer klikken.

Dus wil jij meer uit je marketing halen? Ga dan vooral aan de slag met AI QR-codes!