De beste AI video tools: Onze top 5

Het maken van video’s kan veel tijd en moeite kosten. Je moet een idee hebben, een script maken, beelden schieten, het script inspreken en de video bewerken. Misschien wel leuk om te doen, maar er gaat een hoop tijd in zitten. Zeker als je geen professional bent.

Maar wist je dat er speciale tools bestaan die gebruik maken van AI om het proces te vereenvoudigen?

In deze blogpost bespreken we 5 van de beste AI video tools op de markt. Met deze tools kun je in korte tijd de mooiste video’s maken, ook als beginner.

Waarvoor kun je AI video tools gebruiken?

AI video tools zijn ontworpen om het maken van video’s gemakkelijker te maken. Ze gebruiken kunstmatige intelligentie om het proces te vereenvoudigen.

Met deze AI video tools kun je verschillende soorten video’s maken, zoals advertentie video’s, YouTube video’s, presentaties, animaties, explainer video’s, en nog veel meer.

Daarbij kun je AI video tools ook gebruiken om bestaande video’s eenvoudig te bewerken en optimaliseren. Denk hierbij aan het aanpassen van de beelden, de achtergrond muziek en de ingesproken tekst.

Wat zijn de voordelen van AI video tools?

Het grootste voordeel van AI video tools is dat je veel tijd en moeite kunt besparen. Deze tools maken het mogelijk om snel en gemakkelijk hoogwaardige video’s te maken zonder dat je veel technische kennis nodig hebt.

Bovendien kun je met deze tools je video’s personaliseren en aanpassen aan je merk. Dit kun je doen door de AI video tool een opdracht te geven en zonder dat je technische kennis nodig hebt. Hierdoor is ook het bewerken van video’s bijzonder eenvoudig.

Onze top 5 AI video tools

1. Pictory

AI video tools (2)

Pictory is één van de beste AI video tools op de markt. Deze AI video tool maakt het mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier video’s te maken met behulp van professioneel ontworpen sjablonen. Het werkt door de gebruiker in staat te stellen verschillende elementen te kiezen, zoals achtergronden, muziek en video’s.

De tool maakt gebruik van AI om de video te bewerken en zo een professioneel uitziende video te maken. Pictory is bijzonder handig voor het maken van social media video’s, omdat het beschikt over verschillende formaatopties.

Voordelen van Pictory:

 • Mogelijkheid om video’s te maken met professionele sjablonen
 • Ruime keuze aan achtergronden, muziek en video’s
 • Handig voor het maken van social media video’s
 • Mogelijkheid om de afmetingen van de video’s aan te passen

P.S. Gebruik de code i0blu bij het afrekenen voor 20% korting!

2. Wave.video

AI video tools (3)

Wave.video is een AI video tool die speciaal is ontworpen voor het maken van professionele video’s voor verschillende social media platforms.

Het werkt door de gebruiker te laten kiezen uit een ruime selectie van kant-en-klare sjablonen, stijlen en ontwerpen, waarna de video automatisch wordt geoptimaliseerd voor de gekozen social media kanalen.

Voordelen van Wave.video:

 • Mogelijkheid om sjablonen te gebruiken voor verschillende social media platforms
 • Ruime selectie van stijlen en ontwerpen
 • Automatisch geoptimaliseerd voor social media kanalen
 • Gebruik van AI-technologie voor eenvoudige bewerking

3. Synthesia

AI video tools (4)

Synthesia is een AI video tool die je in staat stelt om realistische en gepersonaliseerde video’s te maken waarin mensen spreken terwijl ze praten. En dat alles zonder dat er een camera aan te pas komt!

Deze tool werkt door de gebruiker te laten kiezen uit verschillende karakters en dan spraak te genereren op basis van de tekst die je hebt geschreven. Het is bijzonder handig voor videomarketing, trainingsvideo’s en online lesgeven.

Synthesia bespaart tijd en geld, omdat het je in staat stelt om professionele video’s te maken zonder eigenlijk te filmen.

Voordelen van Synthesia:

 • Mogelijkheid om realistische en gepersonaliseerde video’s te maken met spraak
 • Ruime selectie van karakters
 • Handig voor videomarketing, training en online educatie
 • Bespaart tijd en geld doordat opnames niet nodig zijn

4. Deepbrain

AI video tools (5)

Deepbrain is een AI video tool die gebruik maakt van deep learning technologie om video’s te bewerken. Het werkt door middel van automatische beeldherkenning en –analyse, waarmee de inhoud van de video automatisch wordt geoptimaliseerd.

De tool kan verschillende bewerkingen uitvoeren, zoals het bijsnijden van video’s, het veranderen van de achtergrond, en nog veel meer. Deepbrain bespaart veel tijd en moeite omdat je niet handmatig hoeft te bewerken.

Voordelen van Deepbrain:

 • Geavanceerde deep learning-technologie voor het bewerken en optimaliseren van video’s
 • Automatische beeldherkenning en -analyse
 • Uitgebreide bewerkingsmogelijkheden
 • Bespaart tijd en moeite bij handmatige bewerking

5. Fliki

AI video tools (6)

Fliki is een AI video tool die werd ontwikkeld om te helpen bij het maken van video’s voor e-commerce bedrijven. Tegenwoordig kun je er ook prachtige video’s mee maken voor social media, marketing en educatieve doeleinden.

Het maakt gebruik van AI-technologie om verschillende aspecten van het productieproces van de video te automatiseren, waardoor het proces efficiënter en gemakkelijker wordt.

Je kunt je professionele video’s maken door de AI video tool een opdracht te geven. Ook bij deze tool heb je dus geen technische kennis nodig.

Bovendien biedt Fliki meer dan 1000 ultra realistische stemmen aan, waardoor je video ingesproken lijkt door een mens. Dit alles kan ook nog eens in meer dan 75 verschillende talen!

Met Fliki kun je niet alleen video’s maken, maar ook aanpassingen maken in verschillende stijlen en ontwerpen.

Voordelen van Fliki:

 • Geoptimaliseerd voor het maken van video’s voor e-commerce bedrijven
 • Gebruik maken van 1000+ ultra realistische stemmen in meer dan 75 talen
 • Mogelijkheid om aanpassingen te maken in verschillende stijlen en ontwerpen
 • Gebruik van AI-technologie voor efficiënt en gemakkelijk productieproces

Conclusie

AI video tools zijn een geweldige manier om tijd en moeite te besparen bij het maken van video’s.

De bovengenoemde AI video tools zijn slechts enkele voorbeelden van de vele beschikbare tools op de markt. Wij hebben voor deze AI video tools gekozen, omdat we vinden dat deze AI video tools prettig werken en een compleet aanbod hebben.

Dus wil jij graag goede video’s maken op een snelle en goedkope manier? Meld je dan gratis aan bij één van de bovenstaande AI video tools en ga aan de slag!