AI muziek generator: Dit zijn de beste 5!

AI kan tegenwoordig overal voor gebruikt worden en ook steeds meer mensen doen dat. Met name op creatieve gebieden zoals teksten schrijven, video’s maken, foto’s maken en muziek maken.

Er zijn behoorlijk wat mensen die het leuk vinden om muziek te maken. Dit kan natuurlijk met dure programma’s, muziekinstrumenten of een draaitafel. We begrijpen echter dat niet iedereen, die als hobby muziek maakt, dit soort dure materialen of programma’s aan wil schaffen.

Goed nieuws! Met de ontwikkeling van AI is dit ook niet meer nodig!

Steeds meer bedrijven integreren AI-technologieën in muziek. Hierdoor kun je met AI muziek generator tools allerlei soorten muziek maken. Dit kan vaak gratis, of voor een zeer schappelijke prijs, waardoor dit voor iedereen leuk is om te doen.

Bovendien zijn deze AI muziek generator tools eenvoudig in gebruik en zeer toegankelijk. Hierdoor kan iedereen ermee aan de slag en zijn eigen muziek maken!

Hieronder vind je de 5 beste AI muziek generator tools op de markt.

1. Mubert

Mubert is een breed georiënteerde AI muziek generator tool. De tool is geschikt voor content creators, artiesten en mensen die gewoon muziek willen luisteren.

Als content creator kun je eenvoudig muziek maken die aansluit bij je video. Dit doe je door een opdracht te geven, een foto te uploaden op een genre/mood/activiteit te kiezen. Vervolgens hoef je alleen maar op genereren te klikken.

Ook voor een artiest of hobbyist is dit natuurlijk van toepassing, maar je kunt je natuurlijk ook laten inspireren door voorbeelden, gemaakt door anderen. Deze muziek is royalty free, dus je hoeft je geen zorgen te maken over plagiaat.

Tot slot kun je ook gewoon muziek zoeken, mocht je een bepaalde soort muziek zoeken om te luisteren. Er zijn vele afspeellijsten beschikbaar, waar je gewoon naar kunt luisteren.

Voordelen Mubert:

 • Je kunt een foto als input geven en Mubert op basis daarvan muziek laten genereren
 • Je kunt muziek laten maken op basis van bestaande muziek. Je kunt bijvoorbeeld de URL van een YouTube video invoeren en Mubert, op basis daarvan, vergelijkbare muziek laten maken
 • Mubert is ook een streamingsdienst. Hierdoor kun je niet alleen muziek maken, maar ook naar muziek luisteren

2. SOUNDRAW

SOUNDRAW is een hele prettige AI muziek generator in gebruik. Je kunt namelijk aangeven wat voor tempo je wil, welk genre je wil, hoe lang het nummer moet duren en meer. Op basis hiervan kan iedereen eenvoudig muziek maken

Deze AI muziek generator is ook een goede optie voor het aanpassen van muziek. Je kunt AI zinnen laten schrijven en deze verwerken in bestaande nummers. Zo kun je eenvoudig bestaande muziek aanpassen en nieuwe muziek maken.

Voordelen SOUNDRAW:

 • De AI muziek generator is heel eenvoudig in gebruik, waardoor iedereen ermee overweg kan
 • Combineert verschillende AI-tools om je muziek te laten maken
 • Het bewerken van muziek is in een paar klikken gebeurd

3. Udio

Udio wordt ook wel de ChatGPT van de AI muziek generatoren genoemd. Met andere woorden, met een simpele opdracht kun je Udio muziek voor je laten maken. Vervolgens komt er, kwalitatief hoogstaande, muziek uit.

Deze AI-tool is mede ontwikkeld door een aantal ex-Google werknemers die zich bezig hielden met AI. Hierdoor zijn ze in staat geweest om een AI muziek generator te ontwikkelen, waarmee muziek creëren voor iedereen toegankelijk is geworden.

Voordelen Udio:

 • Je kunt eenvoudig een opdracht invoeren en deze om laten zetten naar muziek
 • De muziek die geproduceerd wordt door Udio is van hoge kwaliteit
 • Muziek maken is met deze AI muziek generator voor iedereen toegankelijk

4. Hydra II

Deze AI muziek generator komt uit de hoge hoed van Rightsify. Dit geavanceerde AI-model is gebaseerd op meer dan 1 miljoen nummers, die allemaal eigendom zijn van Rightsify.

Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk om muziek te maken op basis van auteursrechtelijk beschermde muziek. Dit is mogelijk in meer dan 50 talen.

De kwaliteit van de gecreëerde muziek is hoog. Bovendien werkt de tool sneller en beter dan zijn voorganger. Er zijn nog meer aanpassingen mogelijk, waardoor deze AI-tool voor artiesten, hobbyisten en marketeers geschikt is, zonder dat ze bang hoeven te zijn voor inbreuk op auteursrechten.

Voordelen Hydra II:

 • Hydra II is getraind op basis van meer dan een miljoen nummers, waardoor er enorm veel mogelijk is
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over inbreuk op auteursrechten
 • Beschikbaar in meer dan 50 talen en beschikt over meer dan 800 instrumenten

5. Loudly

Tot slot hebben we Loudly aan deze lijst toegevoegd. Ook deze AI muziek generator is erg eenvoudig in gebruik. Net als bij SOUNDRAW kun je eenvoudig aangeven waar je muziek aan moet voldoen. Vervolgens wordt er, binnen een paar minuten, een nummer voor je gegenereerd.

De muziek die je hier maakt is 100% auteursrechtenvrij. Bovendien is de muziek eenvoudig te downloaden in verschillende bestandsvormen. Je kunt er ook voor kiezen om de muziek alleen aan je bibliotheek toe te voegen.

Voordelen Loudly:

 • Eenvoudig in gebruik. Nieuwe muziek is zo geproduceerd
 • Genereer muziek van hoge kwaliteit
 • Gebaseerd op geavanceerde AI-modellen, waardoor het programma in rap tempo beter wordt.