AI Voice Over: De toekomst van ingesproken teksten

Het kan haast niet anders of je hebt op het internet wel een video gezien met een AI voice over erin. Nog niet zo heel lang geleden had iedereen wel door dat de stem ingesproken was door AI. Maar recentelijk is het steeds lastiger om een gewone voice over te onderscheiden van een AI voice over.

Met de voortdurende technologische ontwikkelingen vervangen AI voice overs steeds vaker de traditionele voice overs. Dankzij de nieuwste algoritmen zijn computer gegenereerde stemmen steeds natuurlijker gaan klinken.

Bovendien zijn AI stemmen voor steeds meer doeleinden in te zetten.

Maar waarvoor worden AI voice overs tegenwoordig voor ingezet?

En wat zijn de beste AI tools om realistische voice overs te maken?

In dit artikel laten we je de meest gebruikte manieren van AI voice overs zien en vertellen we je meer over een aantal van de beste AI voice over tools op de markt.

Hoe worden AI voice overs gebruikt?

De vraag naar AI voice overs neemt steeds meer toe vanwege hun vele toepassingsmogelijkheden. Van commerciële advertenties tot het creëren van virtuele persoonlijkheden, AI voice overs bieden een nieuwe dimensie aan de manier waarop we communiceren.

Hieronder staan enkele manieren waarop AI voice overs kunnen worden gebruikt.

Advertenties op Social Media

AI voice overs zijn een gigantische trend, dus waarom zou je deze links laten liggen?

Bedrijven gebruiken AI voice overs om hun commerciële boodschappen via social media platforms te promoten. De natuurlijk klinkende stemmen trekken de aandacht van de kijkers en zorgen zo voor meer conversies.

Content op social media

Het kan haast niet anders dan dat jij dit ook gemerkt hebt. Steeds meer content op bijvoorbeeld YouTube, Instagram of TikTok wordt ingesproken met AI. Dit gebeurt met name bij wat kortere video’s.

Doordat je een AI voice over kunt gebruiken voor content, kun je volledig anoniem video’s maken. Ook de beelden kun je laten maken door AI. Zeker bij YouTube Shorts gebeurt dit veel.

Daarnaast worden video’s ook vaak ge-edit op YouTube. Voor de grap wordt er dan een AI tekst, ingesproken door de bekende persoon, onder een beeld van een bekend persoon geplakt. Zo kun je de nieuwslezer een onzin nieuwtje laten vertellen of bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo laten zeggen dat Hij Messi veel beter vindt dan zichzelf.

Persoonlijke Assistenten

Spraakgestuurde persoonlijke assistenten zoals Alexa en Siri maken gebruik van TTS (text-to-speech) technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om een interactief gesprek te hebben met een computerprogramma.

Hoewel een natuurlijke klank de ervaring nog persoonlijker kan maken, zijn de huidige robotachtige stemmen ruim voldoende om mensen te assisteren

Voicemail

Met AI voice overs kun je voicemail boodschappen creëren. Met name voor bedrijven is dit interessant. Denk eens aan het keuze menu dat je krijgt zodra je de klantenservice belt van een groot bedrijf. Vaak krijg je een door AI ingesproken stem te horen die je vraagt een keuze te maken. Vervolgens word je doorverbonden naar de persoon die jou het beste te woord kan staan.

Onze top 5 AI voice over tools

Wij hebben de beste AI voice over tools onderzocht en op een rijtje gezet. Hieronder staan onze 5 beste AI voice over tools met een kleine omschrijving van wat ze allemaal kunnen.

1. Play.ht

AI voice over (2)

Deze AI voice over tool is voor ons echt de absolute nummer 1 van deze lijst. Met veel AI tools kun je audio genereren die vrij menselijk klinkt. Maar met Play.ht maak je pas echt verbluffende AI audio.

Met Play.ht kan je tekst omzetten in spraak in slechts enkele klikken. De tool biedt tal van stemmen die heel echt klinken en ondersteunt ruim 100 talen.

De audio die Play.ht genereert is uitstekend te gebruiken voor video’s, advertenties, podcasts, audioboeken en zelfs e-learning video’s.

2. Speechify

AI voice over (3)

Speechify is de perfecte tool voor content creators, bedrijven, video editors en podcast makers. Met speechify kun je eenvoudig je tekst in laten spreken, audioboeken laten inspreken of zelfs volledige AI video’s maken.

Speechify biedt meer dan 50 stemmen in 20 talen. De tool is eenvoudig te gebruiken en de stemmen klinken natuurlijk. Met meer dan 150.000 positieve reviews kunnen we wel concluderen dat dit een zeer goede tool is om AI voice overs mee te maken.

3. Voiceovermaker

AI voice over (4)

Het feit dat deze AI voice over tool zal je niet verbazen, gezien de naam. Voiceovermaker is een uitermate geschikte AI tool om voice overs te maken.

Voiceovermaker is een geweldige tool voor het creëren van boeiende content. Je kunt met deze tool eenvoudig een tekst laten inspreken door AI. Daarnaast kun je ook audio eenvoudig omzetten in tekst en op een simpele manier YouTube video’s maken.

Voiceovermaker biedt een groot aantal stemmen die snel en gemakkelijk kunnen worden toegepast. De tool biedt ook ingebouwde equalizer en vertragingseffecten om de kwaliteit van de audio te verbeteren.

4. Eleven Labs

AI voice over (5)

Eleven Labs staat vooral bekend om de hoge kwaliteit van de stemmen. Met het uitgebreide aanbod aan stemmen, in meer dan 25 talen, kun je zeker van zijn dat de audio van goede kwaliteit is.

Eleven Labs is niet alleen geschikt voor het inspreken van een stukje tekst, maar is ook heel handig om audioboeken in te spreken of om persoonlijke assistenten in te stellen. Dit klinkt namelijk zo natuurlijk, dat de klant denkt dat het een mens is die spreekt.

5. LOVO

AI voice over (6)

LOVO is een complete AI voice over tool. Je kunt uiteraard tekst omzetten in audio. Daarnaast kun je met LOVO ook video’s bewerken, een script voor een video laten schrijven en zelfs kunst maken.

Deze tool biedt stemmen in meer dan 30 talen, inclusief regionale accenten. Daarnaast kun je eenvoudig stemmen clonen. Dit kunnen stemmen zijn van mensen die jij kent, meer ook (inter)nationale beroemdheden. Zo kun je dus een bekende stem gebruiken om een tekst naar keuze uit te laten spreken!

Gaan AI voice overs alle menselijke voice overs overnemen?

Dankzij de AI voice over technologie zijn we in staat om te communiceren met digitale apparaten op een natuurlijkere manier. Bovendien bieden dit soort tools creatieve oplossingen voor een toenemend aantal zakelijke behoeften.

Ondanks dat AI voice overs al zo realistisch klinken, is het niet aannemelijk dat deze alle menselijke voice overs zullen overnemen. Zo lang er vraag blijft naar een tekst ingesproken door mensen, zal dit altijd blijven bestaan.