Review Looka: Ontwerp eenvoudig een logo

Ben je op zoek naar een eenvoudige en efficiënte manier om een uniek logo voor je bedrijf te creëren?

Wellicht is Looka dan iets voor jou! Met Looka kun je op een eenvoudige manier mooie logo’s maken. Bovendien hoeft het niet te veel geld te kosten.

Maar om je een compleet beeld te geven, hebben we een uitgebreide review van Looka voor je gemaakt.

In deze uitgebreide review gaan we dieper in op Looka, een online platform dat beweert logo-ontwerp toegankelijk te maken voor iedereen. We onderzoeken de functies, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en prijsstelling. Dit doen we allemaal om jou te helpen beslissen of Looka de juiste keuze is voor jou om een logo te ontwerpen.

Review Looka: Algemeen overzicht

ServiceLogo’s maken
Gratis tool?Nee
Minimale kosten$20
Algemene score4.4 ⭐️

Review Looka: Score overzicht

OnderdeelScore ⭐️
Functionaliteiten4.0 ⭐️
Gebruiksvriendelijk5.0 ⭐️
Klantenservice 4.5 ⭐️
Prijs4.0 ⭐️

Welke functionaliteiten heeft Looka?

Looka staat bekend om het maken van logo’s op een eenvoudige manier. Looka claimt dat je binnen enkele minuten een logo kunt maken.

En dat klopt ook, mits je niet te kieskeurig bent.

Echter, met Looka kun je niet alleen unieke logo’s ontwerpen, maar ook een volledig merk ontwikkelen. Het platform biedt aanpasbare sjablonen, kleurenpaletten en grafische elementen, waardoor je de mogelijkheid hebt om je logo volledig naar wens aan te passen.

Aan de hand van al jouw logo en voorkeuren kun je alles voor je merk ontwikkelen. Denk hierbij aan je social media profiel, social media posts, presentaties, nieuwsbrieven en nog veel meer!

Dit alles maakt Looka niet alleen een goed logo maker, maar een tool die uitermate geschikt is om jouw merk te ontwikkelen.

Daarnaast ondersteunt Looka de mogelijkheid om je logo te downloaden in verschillende formaten, zodat je het gemakkelijk kunt gebruiken op verschillende platforms en media.

Review Looka (2)

Hoe gebruiksvriendelijk is Looka?

Een van de belangrijkste aspecten van elke ontwerptool is de gebruiksvriendelijkheid.

Looka blinkt uit in toegankelijkheid, zelfs voor mensen zonder uitgebreide ontwerpervaring.

De intuïtieve interface begeleidt je stap voor stap door het ontwerpproces. Een uitleg over hoe de tool werkt is volledig overbodig. De aanpassingsmogelijkheden zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, waardoor je volledige controle hebt over het eindresultaat.

Bovendien zorgt de snelle leercurve ervoor dat je snel vertrouwd raakt met de functies van Looka, wat het tot een aantrekkelijke keuze maakt, zelfs voor beginners.

Hoe is de klantenservice van Looka?

Een betrouwbare klantenservice is van cruciaal belang bij online diensten. Looka begrijpt dit en biedt meerdere ondersteuningskanalen, waaronder een uitgebreide kennisbank, live chat en e-mailondersteuning.

Tijdens onze testen merkten we op dat de reactie van de klantenservice snel en behulpzaam was. De FAQ-sectie is goed gestructureerd en biedt antwoorden op veelvoorkomende vragen, wat de behoefte aan direct contact kan verminderen.

Hoe duur is Looka?

Eerlijk is eerlijk, Looka is niet gratis. Althans, niet helemaal.

Je kunt een ontwerp maken en enigszins aanpassen, zonder dat je een betaald account nodig hebt. Maar wil je dit logo ook echt downloaden? Dan moet je toch echt betalen.

Maar wat betaal je dan precies voor Looka?

Looka biedt verschillende abonnementen, variërend van basispakketten tot meer uitgebreide plannen met extra functies.

Hieronder de verschillende abonnementen die Looka aanbiedt op een rij:

  • Basic Package ($20 eenmalig): Hierbij kun je 1 logo downloaden (in lage resolutie), zonder transparante achtergrond.
  • Premium Package ($65 eenmalig): Je kunt meerdere logo’s downloaden (in hoge resolutie) en in verschillende bestandstypen. Ook kun je onbeperkt wijzigingen aanbrengen aan je logo en kun je ongelimiteerd gebruik maken van de support van de klantenservice.
  • Brand Kit Subscription ($96 per jaar): Hierbij krijg je alles wat je ook krijgt bij de Premium Package. Daarbovenop krijg je ook de mogelijkheid om alles te ontwerpen voor je bedrijf wat je nodig hebt. Denk hierbij aan het profiel voor je socials, flyers, nieuwsbrieven, presentaties etc.
  • Brand Kit Web Subscription ($129 per jaar): Je krijgt alles van het Brand Kit Subscription. Daarnaast krijg je ook website die volledig past bij jouw merk.

Het is essentieel om je behoeften en budget zorgvuldig af te wegen bij het kiezen van een plan.

Hoewel Looka wellicht niet het meest budgetvriendelijke platform is, vinden wij wel dat Looka het geld waard is. Looka is niet overdreven duur en omdat het zo gebruiksvriendelijk is, vinden wij wel dat het de investering waard is.

Ben je op zoek naar 1 logo en verder niks? Dan zijn er wellicht andere opties op de markt die beter bij je passen.

Review Looka (3)

Conclusie

In conclusie biedt Looka een indrukwekkend platform voor logo-ontwerp, met een overvloed aan functies, gebruiksgemak en responsieve klantenservice.

Of je nu een doorgewinterde ontwerper bent of voor het eerst een logo maakt, Looka kan aan jouw behoeften voldoen.

Hoewel de prijs hoger kan zijn dan sommige concurrenten, vinden wij dat Looka het geld waard is.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost Looka?

Looka heeft verschillende plannen, die allemaal variëren in prijs. De goedkoopste optie bij Looka kost $20. Wil je meer opties? Dan betaal je meer.

Is Looka een goede keuze om een logo te maken?

Ja, wij zijn van mening dat Looka een goede keuze is om een logo te maken. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid en schappelijke prijzen vinden wij Looka een goede keuze.

Kan ik mijn logo bewerken nadat ik het heb gedownload?

Ja, Looka biedt de mogelijkheid om je logo na het downloaden te bewerken en opnieuw te downloaden zonder extra kosten. Het enige wat je niet aan kunt passen achteraf, is de bedrijfsnaam.

Zijn de gedownloade bestanden royaltyvrij?

Ja, zodra je je logo hebt gedownload, heb je volledige eigendomsrechten en kun je de bestanden voor commerciële doeleinden gebruiken.

De losse elementen waar je logo uit opgebouwd is, zijn echter niet royaltyvrij. Alleen het logo als geheel is dus royaltyvrij.

Ondersteunt Looka het maken van merkidentiteit naast logo’s?

Ja, Looka biedt functies voor het maken van complete merkidentiteiten, waaronder kleurenpaletten, lettertypen en meer.