Hulp bij scriptie: Bespaar zeeën van tijd met AI

Iedereen die op HBO of WO studeert, moet een scriptie schrijven om de studie succesvol af te kunnen ronden.

Een scriptie schrijven kan een behoorlijke uitdaging zijn. Je krijgt er vaak maanden de tijd voor en het is natuurlijk heel wat anders dan tentamens maken. Hulp zoeken is daarom altijd goed.

Maar hoe vind je goede hulp bij je scriptie, zonder dat het klauwen met geld kost?

In dit artikel leggen we je uit wat de beste hulpmiddelen zijn voor het schrijven van je scriptie. Deze hulp gaat het schrijven van je scriptie een stuk eenvoudiger maken!

Welke hulp kan AI bieden bij mijn scriptie?

AI kan je gigantisch veel hulp bieden bij het schrijven van je scriptie. AI-tools kunnen je helpen bij bepaalde onderdelen, of zelfs je hele scriptie voor je schrijven.

Om te beginnen kan AI uiteraard helpen met het schrijven van je tekst. Je kunt hierbij denken aan het herschrijven van je eigen tekst, een nieuw stuk tekst schrijven of een stuk tekst uit een artikel in andere woorden zetten.

Buiten dat kan AI je ook helpen met het vinden van informatie. Hierbij komt een AI-tool met allerlei onderzoeken die wellicht aansluiten bij jouw onderzoek.

Ook kan AI je helpen met het uitpluizen van bestaande onderzoeken. Deze onderzoeken zijn vaak langdradig, waardoor het zoeken naar de juiste informatie tijdrovend kan zijn. AI kan je hier ontzettend veel tijd besparen.

Zoals je ziet, biedt AI genoeg hulp bij je scriptie. Het is vooral afhankelijk van hoeveel je AI wil gebruiken, hoe jij AI kan gaan inzetten voor je scriptie.

Mag ik wel AI gebruiken voor mijn scriptie?

Het antwoord op deze vraag is niet echt een harde ja of nee. Dit is afhankelijk van hoe je AI gaat inzetten voor je scriptie.

Het is vaak niet toegestaan om AI je hele scriptie te laten schrijven. We raden je dit ook niet aan. Tegenwoordig zijn er voldoende goede AI checkers die jouw AI tekst direct herkennen.

Wat je wel zou kunnen doen, is AI gebruiken bij bepaalde onderdelen. In onze optiek kun je AI het beste gebruiken voor je onderzoek. Hoe precies, dat leggen we je graag uit.

Met bepaalde AI-tools kun je zoeken naar relevante onderzoeken voor jouw onderzoek. Vervolgens kunnen deze tools je helpen door alle relevante onderzoeken te laten zien, inclusief korte samenvatting.

Ook zijn er AI-tools op de markt waarbij je eenvoudig een onderzoek kunt scannen op informatie die jij zoekt. Dit doe je door een vraag te stellen aan het document. Vervolgens komt er een antwoord naar boven en wordt de betreffende tekst gekleurd.

Dit soort hulp is niet alleen handig, maar het is ook nauwelijks te controleren of dit met AI is gebeurd. Op deze manier kun je dus AI gebruiken om uren te besparen op je onderzoek voor je scriptie.

De 2 beste tools voor hulp bij je scriptie

Nu we een beeld hebben van hoe AI hulp biedt bij scripties, is het natuurlijk ook van belang om te weten waar je zulke handige AI-tools vindt. Om die reden hebben we de beste 2 voor je, hieronder, op een rij gezet.

Scite

Hulp bij scriptie (2)

Deze AI-tool biedt een aantal hele interessante opties. Om te beginnen heeft het een gigantische database aan onderzoeken. Je kunt gewoon een vraag, zoals je onderzoeksvraag, invullen en vervolgens komen de meeste relevante onderzoeken naar boven. Zo hoef je dus nooit lang te zoeken naar relevante onderzoeken voor je eigen onderzoek.

Daarnaast biedt Scite ook een AI-assistent. Deze AI-assistent kan je helpen bij al je vragen. Het antwoord dat je krijgt, is een tekst met allerlei referenties erin. Alle referenties vind je vervolgens naast de tekst, zodat je het betreffende onderzoek kunt bekijken.

Al met al biedt Scite interessante functies voor hulp bij je scriptie. Je kunt het gratis proberen en daarna is het voor een zeer schappelijk bedrag aan te schaffen. Kortom, probeer Scite zeker eens om het schrijven van je scriptie een stuk makkelijker te maken!

ChatPDF

Hulp bij scriptie (3)

Deze AI-tool is echt ideaal om informatie uit een onderzoek te filteren. Je kunt namelijk een PDF uploaden en vervolgens een vraag stellen. ChatPDF geeft je vervolgens het antwoord wat in het document staat. Ook laat de AI-tool het stukje tekst zien waar het antwoord op gebaseerd is. Dit gaat je echt uren werk schelen.

Bovendien is het te gebruiken in elke taal. Om het nog mooier te maken, is het ook nog eens gratis te proberen. Er is dus geen enkele reden om ChatPDF niet in te zetten om als hulp bij je scriptie!

Ga niet eindeloos zitten zwoegen, zoek hulp bij je scriptie

Een goede scriptie schrijven is een vereiste om je HBO of WO studie af te ronden. Hier kun je niet aan ontkomen. Dit wil echter niet zeggen dat je alles helemaal zelf moet doen.

Zoek hulp bij je scriptie!

Bij voorkeur door AI te gebruiken. Dit kan je gigantisch veel tijd schelen. We raden je hierbij vooral aan om de hulp van AI in te schakelen voor het vinden van informatie en bronnen. Op die manier bespaar je tijd, maar is het nauwelijks te controleren of je AI hebt gebruikt.